Close icon

Eerste editie Rendez-vous met Karel de Rooij en vrienden een groot succes!

15 augustus 2022

Het was afgelopen zondag een magische ochtend bij Muzee Scheveningen. Voorafgaand het programma genoten bezoekers zichtbaar van een smakelijk ontbijt op het vernieuwde, zonnige terras op de binnenplaats van Muzee. Daarna sprak Karel de Rooij met zijn eerste gast, illusionist Hans Klok, over de kansen van variété-circus in onze internationale badplaats. Er was aandacht voor zijn huidige show ‘Hans Klok and Friends’, een goed voorbeeld hoe een divers programma van acts een nieuwe generatie laat kennismaken met het circus. Aansluitend op het interview gaf Yvo Verschoor, expert op het gebied van ‘live begeleiden’ van stomme films, een filmconcert op de piano van Pia Beck over het ontstaan van variété. Niek Takens, Nederlands kampioen in magie, gaf een magisch optreden.

De twee komende edities Rendez-vous vinden plaats op 21 augustus en 28 augustus. Op 21 augustus gaat Karel de Rooij in gesprek met Yvonne Keuls over haar ervaringen met muziek en theater op Scheveningen. Toen Yvonne vanuit Nederlands-Indië net in Nederland was mocht je voor 30 gulden drie maanden lang naar alle voorstellingen in het Kurhaus. De ochtend wordt afgesloten met muzikaal totaaltheater door de Omniband. Een wervelende voorstelling waarin 3 muzikanten, 26 instrumenten en muziek uit alle windstreken je om de oren vliegen en je constant blijven verrassen. Op 28 augustus vindt de uitverkochte editie plaats met Kees en Barbara van Kooten over Kurhaus Cabaret en Palais de Danse. Barbara’s vader was directeur van Palais de Danse. Ook Wieteke van Dort is te uitgenodigd en vertelt over haar betrokkenheid bij het eerste programma van cabaretier Wim Kan op Scheveningen.

Rendez-vous met Karel de Rooij & bijzondere vrienden is onderdeel van de expositie ‘Karels Koffer – Magie in Muzee’. Bezoekers van het zondagochtendprogramma mogen deze expositie vrij bezichtigen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.muzee.nl/activiteiten.

 

Rendez-vous met Karel de Rooij, Hans Klok, Yvo Verschoor en Niek Takens

arrow
arrow

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.