Close icon

Wandel mee met Cultuurankers aan Zee!

26 april 2022

Van Kijkduin tot Duindorp, van Duindorp tot Kijkduin; er is van alles te beleven op het strand en in de duinen op zaterdag 14 mei. Cultuurankers Muzee Scheveningen en Bibliotheek Loosduinen | Nieuw Waldeck organiseren een hele middag vol muziek, theater, beeldende kunst en workshops voor jong en oud. Wandel mee en geniet van je favoriete lokale artiesten en kunstenaars op de mooiste plekjes aan de Haagse kust.

“Het is de eerste keer dat we dit gezamenlijke evenement organiseren,” legt Tamara Peers, directeur van Muzee Scheveningen uit. “Met deze wandeling willen we bewoners uit Scheveningen en Loosduinen kennis laten maken met cultuur in een unieke omgeving, én mensen een kans geven om elkaar te ontmoeten op een bijzondere manier.”

“Daarnaast is het fantastisch om lokale artiesten een podium te bieden als onderdeel van een groter geheel. Zeker op zo’n unieke plek waar ze normaal nooit spelen,” vult Agnes Schüller, programmaleider bij Cultuuranker Loosduinen | Nieuw Waldeck aan. “We hebben gekozen voor een heel breed programma; voor elke bewoner zit er wel wat leuks bij.”

Meer dan 30 activiteiten vinden plaats tussen 13:00-16:00 uur, bij strandslagen 4 t/m 12, in verschillende strandtenten en aan de kustlijn. Wandelaars kunnen zelf hun eigen route kiezen.

Strandtent La Cantina (strandslag 12) dient als Schevenings informatiepunt met muziek en workshops. In deze en andere strandtenten (o.a. Strandpaviljoen Zuid, At the Beach en Amigo’s) wordt de hele middag livemuziek gespeeld, met onder andere Julie Scott, Port of Call, Teddy Macrander en Jaime Nanoha & Juliana Martina. Daarnaast speelt Michael Varekamp speciaal voor Cultuurankers aan Zee in een unieke bezetting met de legendarische contrabassist Harry Emmery en meestersaxofonist Dmitri Chapeau.

Aan de kustlijn komen wandelaars verschillende landschapschilders tegen, die in een één middag de mooie natuur en sfeer vastleggen op hun doeken. Tevens laat Gert-Jan “De Krijtman” zien hoe je strandtekeningen kunt maken op het natte zand.

Zet ook een stapje in de duinen: aan de strandafslagen vind je o.a. een voorstelling van Urban Safari, spoken word van Poetry at Sea en kom je de Zingende Mobiele IJscoman tegen (strandslag 7 en 8) die Italiaanse liederen zingt terwijl hij heerlijk ijs uitdeelt.

Op de route is er veel voor kinderen te doen: Bij de Jutterskeet van Ome Jan kunnen zij leren wat allemanseindjes zijn en hoe je die moet knopen. Daarnaast kunnen ze hun draaiorgel diploma halen op het Monkey Organ en meedoen aan een Circusworkshop van Circaso.

Voor meer informatie over de wandeling vanaf Kijkduin (strandafslag 4) kun je op het Deltaplein bij de informatie pop-up kraam terecht. Daar spelen onder andere Marjolein Jua & René Duret, AGARN Brass Collective en Duo C Kwadraat. Je kunt daar ook op avontuur in de Biebbox: stap in de wondere wereld van de jungle, het heelal, of onder water via de Photo-, Info- en Gamebooths.

Cultuurankers aan Zee is gratis en leuk voor de hele familie. Laat je verrassen op het strand en in de duinen en plan je eigen route via www.cultuurankersaanzee.nl.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.