Close icon

Burgemeester Jan van Zanen opent het CollectieLab in Muzee Scheveningen

12 oktober 2021

Afgelopen maandag 11 oktober werd het CollectieLab in Muzee feestelijk geopend door burgemeester Jan van Zanen. ‘Wie wat bewaart die heeft wat’ – Het staat groot op de muur van het nieuwe CollectieLab bij Muzee en hoewel de tekst prikkelt, is daarmee nog niet duidelijk wat er zich nu eigenlijk in de uitgebreide collectie van Muzee bevindt.

De visserij verdwijnt langzaam uit Scheveningen en hiermee verdwijnt ook steeds meer de kennis van erfgoed die met deze geschiedenis samenhangt. “In het Collectielab waardeert Muzee de museumcollectie samen met de Scheveningse gemeenschap. Niet alleen de staat of de ouderdom van een object vertegenwoordigen een waarde, maar vooral ook het verhaal dat onze collectie kan vertellen”, zegt Tamara Peers, directeur Muzee Scheveningen.

De burgemeester kreeg een exclusieve rondleiding in het museum en uitleg over hoe Muzee samen met vrijwilligers uit Scheveningen de collectie bekijken, onderzoeken en waarderen. De burgemeester sprak zijn bewondering uit voor de manier waarop Muzee met een team van experts en vrijwilligers op zaal wekelijks aan de waardering van de collectie werken. In het CollectieLab maakt Muzee erfgoed beschikbaar voor iedereen

Ter gelegenheid van de opening organiseerde Muzee een feestelijk avondprogramma waar Jan van Zanen zichtbaar van genoot. Er was een speciale modeshow in de Scheveningenzaal die de verscheidenheid van de Scheveningse schoudermantel liet zien. De burgemeester gaf – net als iedereen dat doet in het Collectielab –  keurig aan welke mantels hij het meest bijzonder vond.

Nu het CollectieLab officieel is geopend, zoekt Muzee enthousisaste vrijwilligers die willen helpen. Iedereen kan zich aanmelden via [email protected].

Beeld: Arnaud Roelofsz

Terugblik opening CollectieLab met burgemeester van Zanen

arrow
arrow

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.