Close icon

Schevenings prentenboek over het leven in zee verschijnt deze week

6 juli 2021

Deze week verschijnt het prentenboek ‘Sieltje en de bultrug – De reis naar het noorden’. Het boek beschrijft de avontuurlijke en wonderbaarlijke reis van de bultrug met jonge zeehond Sieltje naar de Noorderlijke IJszee. De reis begint en eindigt bij de Scheveningse havenhoofden. Het boek, voor kinderen van drie tot zes jaar, is bedoeld om kinderen op speelse wijze te leren over de schoonheid en de waarde van de Noordzee.

Het verhaal is geïnspireerd door de bultrug ‘Jojo’, die eind 2018 een tijd langs de Scheveningse kust heen en weer zwom en veel bekijks trok. Het komt wel vaker voor dat er bultruggen worden gezien, maar dat een bultrug zo lang blijft en zich zo goed laat zien was heel bijzonder. Veel Scheveningers en mensen uit heel Nederland volgden de bultrug langs het strand of via de webcam. Nu is Jojo terug, opgedoken in een echt Schevenings prentenboek!

Het boek is een familieproductie, gemaakt voor de 5- jarige Julian. Om hem te laten genieten van de avonturen van Sieltje en hem meer te leren over het leven in de zee. Opa Matti van Wifferen schreef de tekst en vader Siebe Ekels maakte de tekeningen. Op de website www.siebetekent.nl zijn mooie kleurplaten over het leven in de Noordzee te downloaden. Sieltje en de bultrug is online verkrijgbaar en in diverse (kinder) winkels, waaronder Studio Scheveningen op de Keizerstraat 50 en De Vries van Stockum aan het Spui 40.

Op vrijdag 9 juli 13:30 uur wordt het eerste exemplaar bij Muzee feestelijk overhandigd aan zanger Pat Smith. Het boek is hier te bestellen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.