Close icon

Scheveningen herdenkt

21 mei 2021

Al meer dan 300 jaar brengt de zee Scheveningen zowel voorspoed, glorie maar ook rouw. In opdracht van Muzee Scheveningen kwam filmmaker Roderik Rotting samen met een oud-visser en een surfer om te praten over het verlies aan de zee.

Op 11 mei 2020 kwamen voor de kust van Scheveningen vijf watersporters om het leven. Niet alleen de surfgemeenschap was in diepe rouw, het hele dorp leefde op dat moment mee. Eind mei vindt traditiegetrouw de herdenking Scheveningse Zeelieden plaats, door de Corona maatregelen kan dit helaas dit jaar weer niet doorgaan. Sinds het surfdrama herdenken nu beide groepen in mei hun geliefden. Muzee liet deze film maken om die verbondenheid in rouw te tonen en stil te staan bij deze gebeurtenissen.

Deze film maakt onderdeel uit van de online omgeving waar Muzee uitingen van troost rondom het surfdrama verzameld. Bekijk de online omgeving hier www.muzee.nl/herdenking

Met dank aan: Roderik Rotting, Piet Grootveld, Tom Spaans, Stadsdeel kantoor Scheveningen, Schevenings Steunfonds en Stichting Donateurs Muzee Scheveningen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.