Close icon

Eerste Zeekids Kinderraad bij Muzee beëdigd

17 mei 2021

Kinderen van verschillende Scheveningse basisscholen denken via de kinderraad mee over de vraag hoe kunst en cultuurbeleving op Scheveningen nóg leuker gemaakt kan worden voor kinderen tot 12 jaar. Op woensdag 12 mei werden deze Zeekids officieel beëdigd tijdens hun eerste feestelijke bijeenkomst. De kinderen ondertekenden een certificaat met de nieuwe directeur van Muzee, Tamara Peers, en dronken samen een glas kinderchampagne.

Tijdens de eerste ‘Denk en Doe’ middag van de Kinderraad kwamen Jay, Youssef, Flo, Shirley, Victor, Hannah en Louise voor het eerst samen. Één jaar lang komt de Zeekids kinderraad één keer per maand samen. Elke bijeenkomst is anders: van het bespreken wat er leeft onder hun leeftijdsgenoten tot het testen van workshops en het meedenken over de collectie. Ook maken zij uitstapjes in de wijk en gaan zij op bezoek bij de andere cultuurankers in Den Haag. Zij maken steeds kennis met bijzondere Scheveningers waaronder oud-vissers, talenten uit de wijk en misschien zelfs wel de stadsdeeldirecteur.

Het enthousiasme van de kinderen was aanstekelijk. De één was al vaker in Muzee geweest, de andere kwam er voor het eerst. Wat vonden zij ervan? Louise (8) vond Muzee ‘één van de vetste museums ooit!’. Jay (10) was vooral onder de indruk van de boten en het bewegende dak in de Bomschuit: ‘Echt zo coooool! Hoe hebben jullie dit gemaakt?’.

De komende tijd zullen we onze Zeekids én hun ideeën uitlichten via muzee.nl en social media. Stay tuned!

arrow
arrow

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.