Close icon

Tamara Peers nieuwe directeur Muzee Scheveningen

7 mei 2021

Het bestuur van Muzee Scheveningen heeft per 1 mei 2021 Tamara Peers benoemd als de nieuwe directeur. Tamara nam deze functie al enige tijd waar na het vertrek van de interim-directeur.

“Het is fijn om Tamara aan het roer te hebben bij Muzee. Ze kent Muzee en Scheveningen van binnenuit. Ze is bovendien bekend in het Scheveningse netwerk en uitstekend op de hoogte van de Scheveningse cultuur en het Schevenings erfgoed”, aldus voorzitter Chris Schaapman. “Tamara gaat zich vooral inzetten om Muzee Scheveningen te transformeren naar een plek waar alle facetten van het Scheveningse leven een plaats hebben.”

Tamara zelf ziet Muzee als hét museum van Scheveningen. “We hebben een prachtige cultuurhistorische collectie waarin de hele geschiedenis van ons kustdorp aan bod komt en een bijzondere zeebiologische collectie van meer dan 150.000 objecten. Met de collecties vertellen we de verhalen van het leven aan, op en met de zee. Door exposities, voorstellingen, workshops en nog veel meer. We agenderen actuele thema’s zoals duurzaamheid en diversiteit en we programmeren binnen Muzee én op bijzondere buitenlocaties, zoals op het strand. Daarnaast blijft Muzee de huiskamer van Scheveningen; dé plek waar iedereen welkom is. Last but not least betrekt Muzee als Cultuuranker alle stadsbewoners bij de programmering van Muzee. Het publiek is toeschouwer, deelnemer én steeds vaker organisator van ons programma. Ik ga vol energie en met veel zin aan de slag om de lijnen zoals die zijn uitgezet in het beleidsplan te realiseren.”

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chok Man Ip, via 0643140905 of [email protected]
Foto credit: Arnaud Roelofsz

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.