Close icon

Eerste exemplaar verzamelalbum ‘Historisch Scheveningen’ uitgereikt

7 april 2021

Gisteren mocht wethouder Anne Mulder het eerste exemplaar van het verzamelalbum ‘Historisch Scheveningen’ in ontvangst nemen uit handen van Tini den Heijer namens de Vrienden van Muzee en Dennis van Menxel, filiaalmanager van Jumbo Van Bergenstraat Scheveningen.

In samenwerking met de Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen (HGVS), de Vrienden van Muzee (de Vrienden) en Muzee Scheveningen is het verzamelalbum ‘Historisch Scheveningen’ tot stand gekomen. Tot en met 1 juni aanstaande kun je bij Jumbo Scheveningen plaatjes sparen om het verzamelalbum compleet te maken. Haal eerst het gratis album op en ontvang daarna na aankoop van iedere 15 euro aan boodschappen een set stickers over de rijke historie van Scheveningen.

Het verzamelalbum belicht tien onderwerpen in 206 plaatjes, waaronder Scheveningen-bad, de oorlog, klederdracht, de haven, bedrijvigheid en kerken op Scheveningen. ‘We hadden genoeg onderwerpen om nog minstens twee boeken te vullen’, aldus Joop Alberti (van de Vrienden van Muzee). ‘De meest bijzondere foto die erin staat is denk ik wel de eerste foto van de Keizerstraat, die stamt uit 1885. En de foto van een Schevenings weesmeisje ook wel uitzonderlijk, die zie je ook bijna niet’, aldus Martin Spaans (van de HGVS).

Lees meer over de totstandkoming van het verzamelalbum ‘Historisch Scheveningen’ en het sparen van de plaatjes in De Scheveninger.

Foto: Dick Teske

arrow
arrow

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.