Close icon

Plantenbieb Scheveningen

20 maart 2021

Bewonersinitiatief Minder Grijs Meer Groen en Muzee Scheveningen slaan de handen ineen en lanceren Plantenbieb Scheveningen. Een fysieke plek waar je zaadjes, stekjes, tuinplanten of kamerplanten kunt adopteren, ruilen of delen. De Plantenbieb zorgt voor meer groen en onderling contact op Scheveningen.

Twee van de initiatiefnemers zijn Lisette Heuschen en Esther Blom van Minder Grijs Meer Groen. “Het is bekend dat mensen gelukkig worden van groen èn van weggeven of delen. Via de Plantenbieb combineren we deze twee. We vinden het zelf ook erg leuk om te zien hoe groen mensen verbindt.”

Het sociale karakter wordt extra benadrukt met de actie ‘Groen Geluk’. Kweker Green05 uit Bergschenhoek stelde perkplantjes beschikbaar voor de vrijwilligers van Muzee als dank voor hun inzet én om door te geven aan iemand in de eigen buurt die extra aandacht en praatje kan gebruiken.

“De verpleegkundige om de hoek, de eenzame oudere, de ondernemer die het hoofd boven water probeert te houden of het gezin dat wel een lichtpuntje kan gebruiken. Groen Geluk is fijn voor iedereen, maar het gebaar betekent zoveel meer.”, aldus Merel de Vries, Projectleider Cultuurparticipatie bij Muzee

De Plantenbieb is gevestigd op de binnenplaats van ons museum en tijdens onze openingstijden toegankelijk. Momenteel zijn wij nog steeds gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar als tijdelijk oplossing staat er een Plantenbieb kast aan de voorzijde van het museum, zodat iedereen alvast zaadjes en plantjes kan adopteren, ruilen of delen.

Voor wie niet in de gelegenheid is om naar de Plantenbieb toe te komen: online wordt ook volop groen om te ruilen aangeboden via de Facebookgroep Plantenbieb Scheveningen 

Naast de inzet van vrijwilligers en medewerkers van Muzee en Minder Grijs Meer Groen wordt de Plantenbieb mogelijk gemaakt door Duurzaam Den Haag en Stadsdeelkantoor Scheveningen. Zo wordt er samen bijgedragen aan een groene duurzame stad.   

arrow
arrow

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.