Close icon

Bibian (5) overhandigt 9.300 handtekeningen namens Muzee

2 juni 2020

Op 2 juni overhandigde Muzee persoonlijk én virtueel meer dan 9.300 handtekeningen aan wethouder cultuur Robert van Asten. Deze handtekeningen werden verzameld in vijf weken tijd, met steunbetuigingen uit Scheveningen en de hele regio.

De petitie werd symbolisch overhandigd in een kleine Scheveningse harington. “We hebben hem wel van tevoren uitgespoeld,” grapt interim-directeur Jeroen van de Wiel. Op de harington staat het aantal petities die er getekend zijn.

Scheveningse Bibian Kooimans (5 jaar) overhandigde de harington aan de wethouder. Speciaal voor deze gelegenheid kleedde zij zich in Scheveningse dracht, een traditie uit haar betovergrootmoeder’s tijd. Bibian, die geregeld met haar moeder in Muzee komt, vond het spannend en een hele eer om de ton te mogen overhandigen.

Naast de petitie werd een video gepresenteerd door van de Wiel.

“Eerst wilden we met een grote groep naar het gemeentehuis komen, maar dat werd ons afgeraden. Met deze video laat onze achterban toch hun stem horen. De wethouder kan met zijn eigen ogen zien dat Scheveningers en Hagenaren, van 9 tot 90 jaar oud, willen dat Muzee blijft bestaan.”

Robert van Asten reageerde enthousiast op het filmpje. “Het is te zien dat Muzee veel steun krijgt uit Scheveningen.”

In de video zijn onder andere Yvonne Keuls en de hiphop dansers van de Muzee Talent Award te zien, samen met Joop en Marrie van Muzee’s Vriendenvereniging, een afgevaardigde van de surf scene en andere lokale Muzee sympathisanten.

Bekijk de video hieronder:

Muzee kwam op 24 april in actie toen bekend werd dat hun aanvraag voor subsidie vanaf 2021 niet werd gehonoreerd. Het team ging de strijd aan met een petitie, raamposters, vlaggen en social media campagne. Zij kregen bijval van Haagse prominenten zoals Sjaak Bral, Wieteke van Dort en Karel de Rooij.

“Deze 9.300 handtekeningen mogen niet genegeerd worden,” zegt Muzee voorzitter Chris Schaapman.

“Het laat zien dat Muzee leeft onder de mensen. Schevenings’ erfgoed en cultuuranker mogen niet verloren gaan. Hopelijk kunnen wij wethouder van Asten ervan overtuigen dat Muzee’s subsidieaanvraag wél wordt gehonoreerd.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.