Close icon

Krokus Kabaal 2020

24 januari 2020

In de voorjaarsvakantie maken wij weer groot lawaai met Krokus Kabaal! Het thema van dit jaar is ‘Beesten in de stad’.

Krokus Kabaal is een kunstfestival voor kinderen t/m 12 jaar met dans, theater, muziek en nog veel meer! Het festival wordt gezamenlijk georganiseerd door de Haagse Cultuurankers.

Dit jaar viert Muzee Scheveningen vier dagen Krokus Kabaal: op maandag 24 en dinsdag 25 februari in de Lourdeskerk als onderdeel van Club Lourdes, en op woensdag 26 en donderdag 27 februari in Muzee Scheveningen zelf.

Elke dag van 12:00-13:00 uur is er een Bammetjesbar waar voor € 2,00 een lunchpakketje kan worden besteld.

Maandag 24 februari

Podiumbeest Circus (6+) – Circasso

Aanvang: 11:00 (90 minuten)

Laat het dier in je los, welk podiumbeest ben jij? Leer zelf jongleren, diabolo en meer met de Haagse jeugdcircusschool Circaso. De workshop eindigt met een kort optreden van de deelnemers.

Bestel kaarten

De Kleine Zeemeerman (4+) – Schott in de Rose

Aanvang: 14:00 (50 minuten)

Marijn gaat na de vakantie op zwemles maar…. hij heeft watervrees. Misschien kan een strandvakantie hem over deze angst helpen! Plotseling wordt hij in het diepe gegooid en komt in de onderwaterwereld terecht. Daar moet Marijn zich zien te redden tussen allerlei wonderlijke zeefiguren. Een theater-, media- en dansvoorstelling over durf en fantasie voor iedereen vanaf 4 jaar met animatie, zang, dans, poppenspel en muziek. Uniek aan deze voorstelling is dat er interactief gespeeld wordt met animatiebeelden, gemaakt door kleuters en kinderen.

Bestel kaarten

Dinsdag 25 februari

De Gruffalo (3+) – Meneer Monster

Aanvang: 11:00 & 14:00

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel? De Gruffalo is een spannende fysieke slapstick voorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder.

Bestel kaarten

Podiumbeest Dans (6+) – Crosstown

Aanvang: 12:30 (60 minuten)

Laat het dier in je los, welk podiumbeest ben jij?
Samen met een echte danser van Crosstown, de jongerengroep van Korzo, maak je samen met 14 andere kinderen een korte presentatie waar je ouders, broers en zusjes naar mogen komen kijken!

Bestel kaarten

Siggi Rapt (AL)

Leuke extra! Op dinsdag 25 februari om 15:00 uur doet Siggy Rapt een korte act van CoachF Siggi van GoHard. Siggi rapt de sterren van de hemel en alle kinderen doen mee in een stoer, interactief optreden.

Woensdag 26 & donderdag 27 februari

Stranddieren en Zeemonsters 5+

 

Aanvang: 10:30 en 12:30 uur

Een klei- en knutselworkshop bij Muzee.

Kijk je ogen uit en maak vervolgens zelf een stranddier of zeemonster met klei, schelpen en andere natuurlijke materialen van het strand.

Bestel kaarten via deze links:

Woensdag 26 februari, 10:30-12:00
Woensdag 26 februari, 13:00-14:30
Donderdag 27 februari, 10:30-12:00
Donderdag 27 februari, 13:00-14:30

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.