Close icon

Kerstland

27 november 2019

De traditionele kerstmarkt van Muzee Scheveningen valt dit jaar op zaterdag 14 december.
De kerstmarkt is open van 10.00-17.00 uur. Iedereen is welkom!

De opening

Op het voorplein worden bezoekers verwelkomd met muziek van Willem Parel’s draaiorgel. Rond 11.00 uur zal Chris Schaapman in de Scheveningenzaal de officiële opening verrichten. Direct daarna staat daar een optreden gepland van het Schevenings Vissersvrouwenkoor (11:15).

Het programma

Gedurende de middag kunnen kinderen aanschuiven bij de Scheveningse poppenkast (12:00, 13:30, 14:30 uur). Verder staan op het programma een optreden van het kindertheaterkoor De Zeesterren o.l.v. Monique Harteveld (13:30 uur) en een optreden van Eddy C en Big Ron (15:30 uur).

In de museumzalen en -gangen zijn vele artikelen te koop zoals kerstartikelen, lichtjes en kerstkaarten, en wordt er een kerstmand verloot. In een grote partytent op de binnenplaats van het museum staan kramen met tal van lekkernijen, zoals gebakken en gerookte vis, oliebollen, poffertjes, erwtensoep en glühwein.

Verschillende organisaties zullen aanwezig zijn met hun eigen informatie kraam, waaronder het Vissersvrouwenkoor, De Zeesterren, Historisch Festival Scheveningen, Muzee Scheveningen, De Scheveninger en verschillende donateurs.

De toegang tot Kerstland is gratis. Kerstland wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden Muzee Scheveningen en de opbrengst komt ten goede aan het museum. Elk jaar is het een heel gezellig gebeuren en een drukte van belang. Wij rekenen ook dit jaar op heel veel belangstelling vanuit Scheveningen en daarbuiten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.