Close icon

Foto expositie: De vis wordt duur betaald

17 oktober 2019

Een foto expositie over vissersvrouwen, vanaf 1 november in Muzee

Tentoonstelling De vis wordt duur betaald is een ode aan alle Scheveningse vissersvrouwen. De expositie brengt het leven van de Scheveningse vissersvrouwen in beeld

Wanneer hun mannen op zee waren leefden deze bijzondere vrouwen hun soms harde maar vrije bestaan aan de wal. Altijd aan het werk, sterk, onafhankelijk en trots. De titel van de expositie is ontleend aan de bekendste zin uit Op hoop van zegen van Herman Heijermans.

De expositie is een vervolg op Visserskoppen, een foto-expositie over Scheveningse vissers in 2015. Fotograaf Emi Barendse van Kwekers in de kunst werd gevraagd om in het kader van Feest aan Zee ook de vrouwen te portretteren. De expositie hangt vanaf 1 november aan de muur van de binnenplaats in Muzee Scheveningen.

In samenwerking met Kwekers in de Kunst.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.