Close icon

Muzee Scheveningen gaat de ruimte in met internationaal kunstfestival De Betovering

21 september 2019

Muzee Scheveningen is in de herfstvakantie een satellietlocatie van het jaarlijkse internationale kinderkunstfestival De Betovering. Dit festival, voor kinderen tot en met 12 jaar, vindt plaats tijdens de herfstvakantie met ruim 550 voorstellingen en workshops op meer dan 55 locaties. In Muzee Scheveningen gaan kinderen de hele week op ontdekkingsreis in de ruimte!

Knutselworkshop Sterrenstof
Op maandag 21 oktober kunnen kinderen tussen 11.00 en 17.00 uur aanschuiven bij de Knutselworkshop SterrenstofOnder begeleiding van workshopleider Reier Pos gaan zij op zoek naar een wereld in het heelal en maken ze samen sterrenstof. Kinderen krijgen de kans om hun eigen een alien of raket te maken. 

Astronautje
Wanneer de kinderen uitgeknutseld zijn, dan kunnen ze aanschuiven bij de voorstelling Astronautje van Klein Amsterdam Producties. In deze voorstelling leren ze alles wat je moet weten om een goede astronaut te worden!

Astronautje is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS. In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. Eerder verschenen al vijf boeken over het astronautje. Deze voorstelling werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met André Kuipers.

Deze voorstelling, geschikt voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar, vindt twee keer plaats: om 11.00 uur en om 14.00 uur.

Kaarten Astonautje – 21 oktober 11:00
Kaarten Astonautje – 21 oktober 14:00

Workshop Spacekostuum
Op woensdag 23 en vrijdag 25 oktober kunnen kinderen hun eigen Space kostuum maken in Muzee Scheveningen. Er is daar een buitenaards ruimteschip geland, maar de buitenaardse wezens zijn verdwenen! Kinderen kunnen zelf hun eigen Space kostuum maken, zodat zij er zelf uitzien als een buitenaards wezen. Gekleed in deze buitenaardse kostuums van de toekomst gaan ze op pad door het oude Scheveningen van Muzee en is er een fotoshoot in het verleden. Na de workshop kan kunnen kinderen hun eigen cake versieren en opeten in café De Halve Vleet. De workshop is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Kaarten Spacekostuum – 23 oktober, 10:30 uur
Kaarten
Spacekostuum – 23 oktober, 13:00 uur
Kaarten
Spacekostuum – 25 oktober, 10:30 uur
Kaarten
Spacekostuum – 23 oktober, 13:00 uur

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.