Close icon

Festival Kunst en Cultuur op Scheveningen

20 augustus 2019

Het vrolijkste cultuurfestival van Scheveningen met veel gratis activiteiten voor jong en oud

Op zaterdag 7 september vindt voor de vijfde keer het festival Kunst en Cultuur op Scheveningen plaats in en rond de Oude Kerk in de Keizerstraat. Van 12-17 uur is er een cultuurmarkt, zijn er muziek- en danspresentaties, workshops en live muziekoptredens van talenten uit Scheveningen. Neem je buren, vrienden en kennissen mee en beleef kunst en cultuur in je eigen wijk.

UITfestival voor alle leeftijden
Het festival is een onderdeel van het UITfestival Den Haag en staat bekend om de gezellige sfeer waarin de buurt elkaar ontmoet. Bezoekers aan het festival kunnen meedoen aan kunst- en muziekworkshops zoals: gratis leren schilderen, beeldhouwen, poëzie maken, zingen en ukelele spelen en er zijn maar liefst twee gratis kindervoorstellingen van jonge makers van de cultuurankers. Er is ook live muziek van onder andere de talentvolle jonge pianist Dario Frere en er kan een deuntje meegezongen worden met het Shantykoor Scheveningen. Teddy Macrander programmeert en host het talentenpodium met talenten uit Scheveningen die we zeker in de gaten moeten houden.

Circustalent als openingsact
In het kader van talentontwikkeling wordt het festival geopend door een circusact van de groep Defenestration. Het trio van de circusvooropleiding Codarts in Rotterdam trad onlangs nog op tijdens TEDXAmsterdam. Na de opening kunnen kinderen zelf circuskunstjes leren tijdens de workshops van Circaso, de circuswerkplaats waar deze talenten ook begonnen zijn.
Kunst en Cultuur op Scheveningen is een initiatief van cultuuranker Muzee Scheveningen, YMCA Scheveningen en CultuurSchakel.

Voor meer informatie en het programma zie kunstencultuuropscheveningen.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.