Close icon

Gratis Muzee Uitfestival

6 augustus 2019

Op vrijdagavond 6 september vindt UIT in de Wijk plaats, een onderdeel van UIT Festival. Zeven Cultuurankers, bestaande uit theaters en bibliotheken in zeven verschillende stadsdelen van Den Haag, hebben hun eigen programma-aanbod. Op elke locatie kun je show-previews van bekende artiesten en lokaal talent bijwonen – en dat gewoon hélemaal gratis.
Ook in Muzee is er een mooi programma van dans, muziek en theater!

Meer informatie op de website van het Uitfestival.

Van 19.00 tot 19.15 uur: Karima el Fillali , zang
Van 19.15 tot 19.45 uur: Argentijnse Tangoworkshop
Van 20.00 tot 20.15 uur: La Noble, toneel
Van 20.30 tot 20.45 uur: Violeta in Nederland, zang
Van 21.00 tot 21.10 uur: Crosstown, dans
Van 21.15 tot 22.00 uur: Michael Varekamp & The Legends, jazz

Karima el Fillali

Tijdens één van haar reizen naar
Marokko trad Nederlands-Marokkaanse zangeres en songwriter Karima el Fillali in de leer bij een meester in traditionele, spirituele Arabische zang. Zo verkende zij de wereld van Gnawa-muziek. Deze vermengt zij nu met westerse muziek in klassieke concerten en hedendaagse performances. Als je haar muziek en betoverende stem hoort, ga je met haar mee op reis en verken je al deze werelden die zij door haar vele muzikale disciplines moeiteloos met elkaar verenigt.

Tango workshop

“Tango is a walking Embrace” – “Tango is een lopende Omhelzing” Misschien is dat wel het geheim van de Argentijnse Tango en de reden waarom zoveel mensen genieten van deze Dans. Deze avond dansen voor u: Ingeborg van der Meer en Aloys Verheijen.

La Noble

Premiere Parterre presenteert in samenwerking met Genootschap Belle van Zuylen: ‘La Noble’ (Bewerking: Eva K. Mathijssen  – Regie: Gepke Witteveen) ‘La Noble’ een vrolijke bewerking van de novelle, ‘Le Noble’. Lichtvoetig toneel met pianospel en zang met Joop Keesmaat, Linda Moller, Carlijn van Ramshorst en Max Douw.

Violeta in Nederland – ‘Gracias a la vida’

Een ontmoeting met de temperamentvolle, vernieuwende Chileense zangeres Violeta Parra. Wat dreef haar, hoe komt het dat zovelen inspiratie vinden in haar werk?
Violeta Parra 1917- 1967, wij blazen haar nieuw leven in. Een muziektheatervoorstelling door Pauline ten Böhmer en Alante: Stijn van Lier en Diederik ten Böhmer.

In een land en tijd waarin de vrouw onderdanig was en achter het aanrecht diende te staan, reisde de sociaal-politieke folkzangeres Violeta door heel Chili. Ze sprak met ouderen om de traditionele Chileense muziek terug te vinden. Zij goot het in een nieuw jasje en blies het nieuw leven in: ‘Nueva Canción’. Violeta zette haar rijke gevoelsleven om in poëzie en muziek. In verbinding met de actualiteit stelde zij vragen en inspireerde hiermee revolutionairen. Haar boodschap is nog steeds actueel.

Alles durven dromen…

Alles durven zeggen…
Alles durven schrijven…
Alles durven doen…

Crosstown

Hoop. Wat doet het met ons om op te
staan na de zoveelste keer te zijn gevallen? Samen met de dansers onderzoekt
danschoreograaf Art Sririsam waar onze oerkracht vandaan komt. De Crosstown
meiden zijn jong, dynamisch en ambitieus.

Michael Varekamp & The Legends
LOUIS, BILLIE & DUKE!

Tijdens het Haags Uitfestival zal Michael Varekamp een swingende teaser laten zien voor het nieuwe seizoen. Centraal hierbij staan de grote namen uit de jazz die deze muziek vorm gaven en er jarenlang de wereld mee overtrokken. Dit concert is een regelrechte ode aan o.a. Louis Armstrong, Miles Davis en de grote blueszangers.

Een wezenlijk onderdeel van de performances van Michael is het toegankelijk maken van jazz. Het levend houden van de vele uitingen van de jazzmuziek, de mix van classics & originals.
Niet voor niets larderen zij hun optredens met anekdotes of filmbeelden van de jazzhelden van weleer. Momenteel trekt hij volle zalen met The Legends met theatershows over jazzgrootheden als Louis Armstrong, Miles Davis en Billie Holiday.

Michael Varekamp wordt tot in het buitenland gelauwerd. Zo ontving hij in Japan de Kobe Award en werkte hij als enige Europeaan met Jazzmobile Inc. in New York. Hij stond op prominente podia zoals Jazz at Lincoln Center en het Koninklijk Concertgebouw. Onlangs trad hij op met Branford Marsalis.
Beleef de Glory Days Of Jazz!!

Line Up
Michael Varekamp – Trompet & Vocals
Yoran Aarssen – Tenor/Clarinet
Wiboud Burkens – Toetsen
Harry Emmery – Bass
Erik Kooger – Drums

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.