Close icon

Vacature educatiemedewerker (24 uur per week)

Heb je een passie voor kunst- en museumeducatie en wil je een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma’s bij Cultuuranker Muzee Scheveningen? Dan is deze vacature iets voor jou! 

Als educatie- en participatiemedewerker bij Muzee ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van museumdocenten en het ontwikkelen en actualiseren van de inhoud van educatieve lessen. Je zorgt ervoor dat de kwaliteit van het educatieve aanbod gewaarborgd blijft en ontwikkelt een visie op educatie voor meerdere jaren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van het educatieve netwerk, het aanvragen van subsidies en het uitvoeren van educatieve projecten.

Belangrijk is dat je niet alleen kijkt naar museumeducatie, maar ook naar de verschillende vormen van kunsteducatie die uniek zijn voor ons als Cultuuranker. Muzee organiseert samen met andere Cultuurankers en partners in de wijken jeugdfestivals. Samen programmeren we jeugd- en schoolvoorstellingen voor scholen in de buurt en in de stad.

Over Muzee
Muzee is een ‘museaal cultuuranker’ met een podium dat programmeert, co-creëert en opereert samen met bewoners en organisaties in Scheveningen. Het is een integraal programmahuis waarbij museum, educatie en participatie elkaar voeden en versterken. Het is dé plek waar het Schevenings erfgoed bewaard en doorgegeven wordt en waar het leven aan en met de zee in heden, verleden en toekomst getoond en besproken wordt. Zowel verleden (erfgoed), heden (kunst) als toekomst (maatschappelijke relevantie) zijn belangrijk. De Scheveningse roots zijn vertrekpunt voor interactie met de wereld om ons heen. Muzee ligt in het hart van het dorp, vlakbij zee, precies daar waar de museale collectie is ontstaan. De mensen in Scheveningen dragen Muzee een warm hart toe. Om die goede band in stand te houden, organiseert Muzee niet alleen tentoonstellingen, maar ook tal van andere activiteiten. 

Daarnaast streven we naar participatie en inclusie binnen onze educatieve programma’s. We zoeken iemand die het leuk vindt om de wijken in te gaan en met mensen en organisaties in de wijken educatieve projecten op te zetten, om zo kunst en cultuur toegankelijk te maken voor alle bewoners van onze regio. 

Je bent eindverantwoordelijke voor educatie, waardoor je een cruciale rol speelt in het realiseren van de educatieve doelstellingen van Muzee. Daarbij gaat Muzee de komende jaren verbouwen. Als educatiemedewerker denk je mee over de inrichting en activiteiten tijdens en na de verbouwing. 

Wat verstaan we onder educatie?
Bij Muzee omvat educatie zowel jeugd- als volwasseneneducatie. We streven ernaar om een breed publiek te bereiken en te inspireren door middel van educatieve programma’s die zowel jongeren als volwassenen aanspreken. 

Vereisten: 

  • Relevante opleiding op het gebied van kunsteducatie, museumstudies, cultureel management of vergelijkbaar. 
  • Ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma’s. 
  • Sterke communicatieve vaardigheden en netwerkkwaliteiten. 
  • Creatief en innovatief denkvermogen. 
  • In staat om zelfstandig te werken en initiatief te nemen. 
  • Affiniteit met kunst, cultuur en erfgoed. 
  • Enthousiast zijn om de wijken in te gaan om samen met de mensen en organisaties in de buurt educatieve activiteiten op te zetten om participatie en inclusie te bevorderen. 

We bieden je een jaarcontract met optie tot verlenging. De proeftijd bedraagt twee maanden. Het salaris is conform CAO gemeenten, schaal 8. 

Herken jij jezelf in dit profiel en ben je klaar voor een uitdagende rol in het team van Muzee?
Stuur dan je CV en motivatiebrief
voor 15 mei 2024 naar [email protected]. We kijken uit naar jouw sollicitatie! 

Muzee is een participatief museum, een museum voor iedereen. Wij nodigen iedereen van harte uit te reageren, ongeacht culturele en/of sociale achtergrond of beperking.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.