Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het Portret Spreekt presenteert Max Havelaar (sessie 1)

9 mei om 16:00 - 17:30

€20

Het verhaal

Max Havelaar is bestuursambtenaar in Lebak, op Java. Hij ziet daar hoe de inheemse bevolking het slachtoffer wordt van onrecht uitbuiting en onderdrukking. Hij komt al snel in conflict met de plaatselijke regent. Havelaar beschuldigt hem van onderdrukking en uitzuiging van zijn volk. Door gebrek aan bewijs moet hij uiteindelijk ontslag nemen. Het verhaal – hoe literair verantwoord ook – is in feite een felle aanklacht tegen de heersende situatie in Nederlands-Indië en Multatuli richt zich aan het eind van zijn roman rechtstreeks tegen Koning Willem III. De roman heeft na al die jaren niets aan kracht verloren, niet in politiek opzicht maar ook niet als literair meesterwerk.

De voorstelling ‘Max Havelaar’ biedt een mooie inleiding voor wie de geschiedenis van Nederlands-Indië wil leren kennen, voor wie benieuwd is naar het verhaal van Max Havelaar, of voor wie het verhaal juist nog eens wil ophalen.

Joop Keesmaat boog zich over de Max Havelaar en maakte er een indrukwekkende voordracht van waarbij je snel vergeet dat je met één acteur te maken hebt. Keesmaat slaagt erin om de complexe roman van Multatuli – met alle personages die erin voorkomen – zó voor het voetlicht te brengen dat je bij wijze van spreken de mensen ziet, de hitte van Indië voelt en de verontwaardiging van Multatuli deelt.

Gespeeld door: Joop Keesmaat

Assistent: Tom Kleczewski

Speelduur: 90 minuten

Tickets: € 20,- (inclusief 1 drankje)


Illustratie: Siegfried Woldhek

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Portret-9mei-16u
20,00
0 beschikbaar
Uitverkocht

Gegevens

Datum:
9 mei
Tijd:
16:00 - 17:30
Kosten:
€20
Evenement Categorie:

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830