Wintersurprises

Klinkt spannend maar wat zijn dat?

Art & Jazz heeft ruim 80 aangesloten kunstenaars die allen mee kunnen doen aan de Wintersurprise-wedstrijd. Dat kan in de vorm van een schilderij, een beeld, een installatie,  textielkunst,  glaskunst en mozaïek. Een jury kiest iedere maand een kunstwerk.

Dat levert maar liefst vijf Wintersurprises op die elk een maand te zien zullen zijn op de vaste Art & Jazzplek in Muzee Scheveningen.

Winnaar derde Wintersurprise-wedstrijd bekend!

 Zondag 6 januari werd in Muzee Scheveningen de derde Wintersurprise onthuld. Het is een sculptuur van kunstenares Tiane Heins. Uit een plaat van albast, die slechts 20 centimeter dik was, maakte zij een beeld. De dikte van de plaat was een beperking maar dat zou je niet zeggen wanneer je het beeld ziet. Aan elke zijde is het volkomen anders.

Tiane Heins is autodidact. Naast een betaalde baan is zij ‘aan de gang gegaan met steen’ zoals ze het zelf vertelde tegen de jury. Daarbij kan het materiaal haar niet hard genoeg zijn. Bij voorkeur werkt ze met marmer. Lijnen zijn voor haar belangrijker dan details.

De winnende sculptuur heeft de naam ‘ontluikend’ maar is, volgens de jury, voor zoveel interpretaties vatbaar dat het helemaal binnen de wedstrijdcriteria van de Wintersurprises valt. Vooral als je het kunstwerk van alle kanten goed bekijkt.

Dat kunt u ook! De sculptuur is tot 1 februari a.s. te zien in de Bad- en strandzaal van Muzee Scheveningen. En als u het erg mooi zou vinden, voor bijvoorbeeld bij u thuis of op kantoor: het is ook te koop.

Tiane Heins met haar winnende sculptuur

Wintersurprises

Stichting Art & Jazz is een collectief van ruim 80 aangesloten kunstenaars die allen mee kunnen doen aan de wintersurprise-wedstrijd. Dat kan in de vorm van een schilderij, een beeld, een installatie, textielkunst, glaskunst en mozaïek. Een jury kiest iedere maand een kunstwerk.

Dat levert dit jaar nog drie Wintersurprises op die elk een maand te zien zullen zijn op de vaste Art & Jazz-plek in Muzee Scheveningen aan de Neptunusstraat 92. Benieuwd ?

Kom kijken en laat u verrassen.