SOS! Onze stranden liggen vol plastic afval. Help mee dit op te ruimen en lever je lege plastic flesjes in!

Vooruitlopend op de zomertentoonstelling SOS in Muzee wordt in samenwerking met TrashUre Hunt een groot participatie kunstwerk gebouwd: een bultrugwalvis op ware grootte.
Dit in aansluiting op de bultrug die vorig jaar voor de kust van Scheveningen is gesignaleerd en de naam JOJO heeft meegekregen.

De bouw van de walvis is een omvangrijk project waar kinderen, buurtbewoners en vrijwilligers aan mee kunnen werken. TrashUre Hunt en Muzee nemen de leiding in dit project. De bouw zal in drie fases plaatsvinden op de binnenplaats van het Muzee.

In de maanden april, mei en juni zullen er wekelijkse workshops zijn waarin iedereen kan helpen dit project tot stand te brengen. Het frame van de walvis zal worden bekleed met plastic flessen die door bezoekers en kinderen zijn verzameld. Deze lege flesjes kunnen vanaf nu worden ingeleverd bij onderstaande scholen en bij de ingang van Muzee.
Doe allemaal mee, hoe meer flesjes, hoe beter!
In de workshops zullen de gevonden flessen worden schoongemaakt, van gaten voorzien en aan elkaar geregen.

De workshops worden gegeven op de zaterdagen 20 april, 18 mei, 25 mei, en 1 juni en op de woensdagen 24 april, 1 mei, 8 mei en 15 mei van 13.00 tot 16.00 uur.
Deze workshops zijn gratis maar wel graag even aanmelden op info@muzee.nl