Scheveningse Dag op zaterdag 22 juni

Bezoek de ‘Scheveningse Dag’ op 22 juni van 10.00 – 17.00 uur in en om het museumgebouw aan de Neptunusstraat.
De Vrienden van Muzee Scheveningen organiseren deze dag.
De toegang is gratis.

Er vinden demonstraties plaats van oude ambachten, zoals haringsnijden, kettelen, nettenboeten, nettenbreien, tonnenkuipen en makreelroken. U kunt ook zien hoe mutsen worden geplooid en glas wordt gegraveerd. Naast deze demonstraties is er een gezellige markt met veel kraampjes. Behalve typisch Scheveningse artikelen worden er ook boeken, borduurwerk, foto’s en handwerk verkocht. De Historische en Genealopgische Vereniging Scheveningen (HGVS), de KNRM en de Wereldwinkel Scheveningen zijn aanwezig met een informatie- en verkoopstand. Jaap Pronk toont u graag zijn collectie foto’s van oud-Scheveningen. Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. Er is een ruim aanbod van allerlei (Scheveningse) lekkernijen

De Scheveningse Dag wordt op 22 juni om 11.00 uur geopend door burgemeester Pauline Krikke.
Daarna volgt een optreden van het Shantykoor Scheveningen en is er een klederdrachtshow uit Marken.  ’s Middags treedt het Shantykoor opnieuw op, gevolgd door de Zingende Zeelui, het YMCA Popkoor en de band Ragmob o.l.v. Arie Spaans. Speciaal voor de kinderen staat er een grabbelton en is er poppenkast en een springkussen. Ook kunt u uw kinderen laten schminken.

Het oude Scheveningen herleeft op de Scheveningse Dag!
De toegang tot het museum is gratis.

Bezoekers kunnen de tentoonstelling S.O.S. (Save Our Seas) bezoeken, over de bedreigingen van de oceanen door plastic vervuiling, overbevissing en de stijging van de zeespiegel.