Scheveningse Dag op 23 juni

Zaterdag 23 juni: Scheveningse Dag in Muzee Scheveningen

 

Bezoek de ‘Scheveningse Dag’ op 23 juni van 10.00 – 17.00 uur in en om het museumgebouw aan de Neptunusstraat. De Vrienden van Muzee Scheveningen organiseren deze dag. De toegang is gratis.

Er vinden demonstraties plaats van oude ambachten, zoals haringsnijden, kettelen, nettenboeten, nettenbreien, schiemanswerk, tonnenkuipen en makreelroken. U kunt ook zien hoe mutsen worden geplooid, doeken worden geknoopt en glas wordt gegraveerd.

Naast deze demonstraties is er een gezellige markt met veel kraampjes. Behalve typisch Scheveningse artikelen worden er ook boeken, borduurwerk, foto’s, kaarten, tinnen beeldjes en handwerk verkocht. De KNRM en de Wereldwinkel Scheveningen zijn aanwezig met een informatie- en verkoopstand. Jaap Pronk toont u graag zijn collectie foto’s van oud-Scheveningen. Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. Er is een ruim aanbod van allerlei (Scheveningse) lekkernijen.

 

De Scheveningse Dag wordt op 23 juni om 11.00 uur geopend door Jan Nelisse, voorzitter van de Stichting Donateurs Muzee Scheveningen.

Daarna volgt een optreden van het Shantykoor Scheveningen en zijn er klederdrachtenshows uit Egmond en Volendam. ’s Middags treedt het Shantykoor opnieuw op, gevolgd door het YMCA Popkoor en de band Ragmob o.l.v. Arie Spaans. Van Ragmob wordt er deze middag tevens een CD gepresenteerd. Speciaal voor de kinderen staat er een grabbelton en is er poppenkast en een springkussen. Ook kunt u uw kinderen laten schminken.

Het oude Scheveningen herleeft op de Scheveningse Dag! De toegang tot het museum is gratis.

 

 

Bezoekers kunnen de tentoonstelling ‘In touw voor de toerist’ bezoeken, over het tweehonderdjarig bestaan van de badplaats Scheveningen. In deze tentoonstelling ligt het accent op ‘de gewone man’, die op het strand en op de boulevard zijn brood verdiende aan de badgasten en strandbezoekers. Deze Scheveningers oefenden beroepen uit die karakteristiek waren voor de badplaats en tegenwoordig in veel gevallen totaal zijn verdwenen.

 

Prentbriefkaart met badvrouwen op het strand, ca. 1907. Collectie Muzee Scheveningen.