Vanaf 15 januari: Schevenings werk van Mia Westerhof

 

Al eeuwen heeft Scheveningen met het strand en de eigen cultuur een aantrekkingskracht op kunstenaars. Ook Mia Westerhof (1955) werd na haar studie in Groningen getrokken door de zeelucht, de meeuwen en het licht.
In de gang van Muzee Scheveningen is vanaf zondag 14 januari een tentoonstelling te zien met werk dat ze in Scheveningen maakte.

In 1997 betrok Mia Westerhof een atelier in de Ankerstraat waar ze uitkeek op een pleintje, de oranje dakpannen van de vissershuisjes en zo nu en dan mannen en vrouwen in Scheveningse dracht. In het Schevenings Museum maakte ze kennis met mevrouw Ger de Jong-Spaans en met wijlen Krina Harteveld. Westerhof zegt hierover: Zij maakten het mogelijk dat ik de vrouwen in hun majestueuze houding en omvang kon bestuderen. Krina Harteveld die werkzaam was in het Schevenings Museum poseerde in mijn atelier op professionele wijze in verschillende drachten. Mevrouw De Jong mocht ik in het dagelijks leven portretteren. Dat was een groot genoegen. Hoe ze zich bewoog door het huis en niets in het drukke interieur met haar rokken raakte! Naast deze dames in Scheveningse dracht schilderde Westerhof ook in de vroege uren de bedrijvigheid op de visafslag en in de haven.

Het is nu de derde keer dat Mia Westerhof haar werk toont in het Schevenings Museum en nu Muzee. Tijdens deze presentatie in de gang is het voor de schilderijen en schetsen van Mia een beetje thuis komen, de werken hebben allemaal een relatie met Scheveningen.

De presentatie wordt op zondag 14 januari om 15:00 uur geopend en is te zien tot en met 14 maart. Op zondag 11 februari is Mia Westerhof vanaf 15:00 uur aanwezig om het werk toe te lichten. Bovendien is het mogelijk tijdens de expositieperiode een bezoek te brengen (graag op afspraak) aan haar huidige atelier, Abraham van Beijerenstraat 2 Den Haag.

www.miawesterhof.kunstinzicht.nl, miawesterhof@kpnmail.nl

 

Kurhaus Mia Westerhof