Najaars schelpen verkoopdag in Muzee Scheveningen

Zaterdag 17 november 2018 van 10.00 tot 17.00 uur

 

 

Muzee Scheveningen is een van de grootste verkooppunten van schelpen in Nederland.
In de museumwinkel vindt u schelpen uit alle wereld-zeeën, van onze eigen Noordzee tot aan de tropische wateren rond Australië.

Op zaterdag 17 november 2018 organiseert Muzee de jaarlijkse schelpendag: de verkooplades gaan open en alle schelpen worden overzichtelijk uitgestald. U zult versteld staan van alle afmetingen, kleuren en vormen.

Voor schelpenverzamelaars is deze dag een absolute aanrader, u kunt uw collectie uitbreiden en mede-verzamelaars (weer) ontmoeten. Maar ook voor anderen is deze dag een aanrader: verwonder u over de enorme variëteit aan schelpen, in alle kleuren, vormen en grootte. Bent u verzamelaar of gewoon geïnteresseerd in het zeeleven, er is vast iets van uw gading bij.
Zoals gebruikelijk zijn er op deze najaars schelpendag geen externe standhouders  aanwezig.

Er is weer veel nieuw materiaal aanwezig, voor het grootste deel afkomstig uit oude collecties. Zo krijgen ‘oude’ schelpen weer een nieuwe bestemming. Veel bijzondere soorten die niet vaak meer worden aangeboden, allemaal met zeer goede vindplaatsen.
Pectinidae, Volutidae, Conidae, Cypraeidae, Buccinidae, Cardiidae, Patellidae, etc. etc.

Ook worden er weer fossielen aangeboden – schelpen, ammonieten, belemnieten, brachiopoden en nog veel andere fossielen. De meeste zijn niet gedetermineerd en daarom heel goedkoop. Voor de liefhebber…

Dan zijn er natuurlijk weer tweedehands (schelpen) boeken in de verkoop.

U bent van harte welkom in het museum van 10.00 tot 17.00 uur. Donateurs gratis toegang, andere bezoekers € 2,50