Muzee duikt in Depot

In de aanloop naar het jubileumjaar 2017 opent Muzee Scheveningen de tentoonstelling:   

MUZEE DUIKT IN DEPOT

U ontdekt er verborgen schatten en verhalen uit de zee, van de visserij, over tradities, wondertjes van de natuur, badmode, prachtige staaltjes van huisvlijt en zelfs kijkjes in de Scheveningse keuken. Kortom een bron van inspiratie en dankbaarheid over wat de Scheveningse bevolking Muzee geschonken heeft.

Muzee Scheveningen beheert twee collecties: een cultuurhistorische en een zeebiologische collectie. Het grootste deel van de collectie van Muzee is ontstaan uit schenkingen en bruiklenen. Zoveel dat niet alles in de vaste presentatie past. Een groot deel ligt in het afgesloten depot en is niet zichtbaar voor de bezoekers.

Met de tentoonstelling “Muzee duikt in Depot” wil Muzee een aantal verborgen museumschatten uit het depot halen en op een verfrissende manier presenteren. Te zien zijn o.a. een Schilderijenwand, een Schepenwand en een Sieraden-uit-de-Zee wand. Een tiental objecten wordt met filmpjes op luchtige wijze toegelicht, bijvoorbeeld het Schevenings straatje op wasdag, Hospitaalkerkschip de Hoop, Scheveningse mode, de sieraden uit zee en navigatie op een schip

De tentoonstelling “Muzee duikt in Depot” is van 26 november 2016 tot 31 maart 2017 te bezoeken.

 

Foto D. Teske
Foto D. Teske