Giedo van der Zwan (1967) fotografeert al jaren Scheveningse badgasten van dichtbij terwijl hij hen zo onbevangen mogelijk probeert vast te leggen. Dit voorjaar werd de fotograaf geconfronteerd met de gevolgen van Corona en de daarbij horende social distancing’. Dichtbij mensen fotograferen kon niet meer… Giedo besloot het over een andere boeg te gooien: in plaats van mensen centraal te stellen, ging hij op het Scheveningse strand en boulevard op zoek naar honden en pas in tweede instantie naar hun baasjes. De combinatie van die twee-eenheid met de hond in de hoofdrol leverde al snel voldoende inspiratie en groeide uit tot dit project ‘Man bij hond’. Giedo’s werk was t/m zondag 25 oktober te zien bij Muzee.

Jouw hond gespot op één van Giedo’s foto’s? 

Helaas hangen de werken van Giedo van der Zwan niet meer in Muzee, maar gelukkig mogen we de beelden online tentoonstellen.

Staat jouw hondje afgebeeld op één van Giedo’s werken? Laat het ons weten door thuis een selfie te maken met je hond. Het betreffende werk van Giedo mag je hebben en thuis ophangen! Je kunt de foto mailen naar m.devries@muzee.nl.