De Betovering: Internationaal kunstfestival voor de jeugd

De Betovering is het jaarlijkse internationale kunstfestival voor de jeugd (2-12 jaar) dat zich afspeelt in Den Haag op bijna alle podia, in de musea en bibliotheken en op straat. Dit publieksfestival, met inmiddels ruim 550 voorstellingen en workshops, vindt plaats tijdens de herfstvakantie en duurt 9 dagen. Het festival laat kinderen in hun vrije tijd actief en receptief kennismaken met kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk werk van kunstenaars en wil hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van een zo breed mogelijk samengestelde groep kinderen. De Betovering staat aan het roer van een uniek samenwerkingsverband dat zo’n vijftig Haagse culturele organisaties, maatschappelijke instellingen en bedrijven bindt. Voor meer informatie klik hier.

 

 

 

Programma Muzee Scheveningen

 

Kom kijken in de onderwaterwereld van zeekomkommers en vis. Snorkel mee en maak je eigen Octopoes, Dolforel of Inktkwal. Natuurlijk mag de Aanlagerwalvis ook niet ontbreken.
Wat zwemt er allemaal in zee? Maak je eigen Waterwezen door deze zelf samen te stellen. Hoe ziet jouw wezen er straks uit, heeft het pootjes of vinnen? Of kwalt het zomaar weg?

TIP: neem jouw Waterwezen op zaterdag 27 oktober mee naar de Slipper-Flipper Party, de grote bijzondere onderwaterdisco, het eindfeest van de Betovering, in Theater aan het Spui.

 • Wanneer
  maandag 22 oktober, doorlopend van 11:00 tot 17.00 uur.
 • Voor wie:
  kinderen van 3 t/m 12 jaar
 • Prijs:
  € 4,00 voor de aanschaf van een Waterwezen  plus € 2,00 per persoon per dag die aan een Waterwezen werkt. Reserveren is niet nodig
 • Locatie :
  Festivalcentrum Muzee Scheveningen

 

 

GOED OM TE WETEN BIJ UW BEZOEK AAN FESTIVALCENTRUM MUZEE SCHEVENINGEN:

 • Kaarten: je kunt ter plekke voor de activiteit betalen. Reserveren is niet nodig.
 • Helpen: Bij sommige workshops is de hulp van ouders of vrienden hard nodig. Vraag het bij de workshopdocent.
 • Groepen: Voor een bezoek aan een festivalcentrum met een groep van 6 of meer kinderen verzoeken wij u een reservering te maken via balie@debetovering.nl. U ontvangt per mail een bevestiging, deze bevestiging is tevens uw toegangsbewijs.

Stel je voor dat je opa vuurtorenwachter is en dat je iedere dag boven in de vuurtoren mag zijn. Opa weet alles over schepen, sterren, de zee en verre einders. Wanneer opa dood gaat, wordt Sylke vuurtorenwachter. Maar dan gebeuren er plotseling wonderlijke dingen. Het lijkt wel alsof hij een opdracht krijgt, maar van wie? Hij moet de zee op, een reis maken naar het koude noorden, maar waarom? Heeft het met zijn opa te maken? En wat wil die walvis van hem? De kleine vuurtorenwachter gaat over afscheid nemen, liefde en moed.

TIP : Leg voor of na de voorstelling je oor te luister bij één van de schelpen van Bruno Doedens. Deze schelpen liggen verspreid door Muzee en vertellen je de mooiste verhalen over Scheveningen.

LET OP : Geef bij het reserveren duidelijk aan welk tijdstip je kiest.

 

 • Wanneer
  maandag 22 oktober, van 11:00 tot 11.50 uur en van 14:00 – 14:50 uur
 • Voor wie:
  kinderen van 4 t/m 10 jaar
 • Prijs:
  € 7,00.
  Voor kaarten voor de voorstelling van 11.00 – 11.50 uur: klik hier.
  Voor kaarten voor de voorstelling van 14.00 – 14.50 uur: klik hier.
 • Locatie :
  Festivalcentrum Muzee Scheveningen

Deze poppenvoorstelling is onderdeel van het Internationaal JeugdKunst Festival De Betovering 2018. Meer informatie vindt u op www.debetovering.nl