Hoog Lindoduin: expositie

Van 29 september tot en met 31 december 2018 is in de gang van Muzee Scheveningen een expositie te zien van Annemieke Jansen en Esther de Boer over de Scheveningse flat Hoog Lindoduin.

Aan de Westduinweg in Scheveningen staat sinds 1967 het markante flatgebouw Hoog Lindoduin.
In september 2016 werden de bewoners geïnformeerd over het feit dat de flat grondig gerenoveerd moet worden en dat ze tijdens deze renovatie hun huis moeten verlaten. Inmiddels is de hele flat leeg.

Esther’s grootouders woonden van 1967 tot 1991 in Hoog Lindoduin. Het nieuws over de renovatie raakte en inspireerde haar. Annemieke woonde tijdelijk in Hoog Lindoduin in de aanloop naar de renovatie. Esther en Annemieke wilden allebei iets vastleggen over deze bijzondere flat en haar bewoners en ze ontmoetten elkaar voor het eerst in januari 2018.

Samen zijn zij gestart met het bezoeken van bewoners en het op schrift en in beeld vastleggen van hun verhalen over Hoog Lindoduin en  Scheveningen. Uiteindelijk is deze stap uitgegroeid tot een sociaal-maatschappelijk initiatief.
Parallel aan de expositie in Muzee is een boek verschenen met foto’s en verhalen over Hoog Lindoduin, de oud-bewoners en de (sociale) woningbouw op Scheveningen, dit boek is tevens bij Muzee te verkrijgen.