De Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen is een vereniging die zich ten doel stelt het stimuleren, begeleiden en bundelen van activiteiten van hen die zich bezighouden, respectievelijk willen bezighouden, met de bestudering van de geschiedenis van Scheveningen, met nadruk op de geschiedenis van Scheveningse families.

De vereniging werd in 1982 opgericht als club voor genealogen die onderzoek deden naar Scheveningse personen en families. In de loop der tijd groeide deze club (het “Centrum voor Familiegeschiedenis van Scheveningen”) uit tot een vereniging van ongeveer 180 leden, van wie genealogie allang niet meer de enige bezigheid was. Veel leden waren ook actief in het onderzoek naar de geschiedenis van Scheveningen in het algemeen. Daarom werd begin 2000 besloten tot een statutenwijziging, om ook deze andere activiteiten goed tot hun recht te laten komen. Hiermee hoopt de vereniging een plaats te zijn waar iedereen die de geschiedenis van Scheveningen een warm hart toedraagt terecht kan.

De Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen streeft haar doelstellingen na in nauwe samenwerking met de Stichting Oud Scheveningen, de beheerder van Muzee Scheveningen. Het Centrum van de vereniging en haar collecties zijn dan ook gehuisvest in Muzee Scheveningen.

Het centrum is te bezoeken iedere zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van de vereniging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nieuwsbrief-2018-februari HGVS