Vaste presentatie

Muzee Scheveningen heeft een interessante en gevarieerde vaste presentatie. In het fraai gerestaureerde pand wordt de geschiedenis van het vissersdorp Scheveningen getoond, samen met het fascinerende en boeiende leven onder de zeespiegel.
Neem een kijkje in vroeger tijden en proef de sfeer van een Schevenings straatje.
Hier spelen kinderen en doen vrouwen de was. Ook de kruidenierswinkel, het klaslokaal en de tentoonstelling over het leven aan boord van een bomschuit doen het verleden herleven.
Suppoosten, allen oud-vissers, weten alles van vroeger en vertellen er graag over.
Van een dagje strand genoot men vroeger in rieten strandstoelen, uit de zon en de wind. Een strand met schelpen van de Nederlandse kust maakt het beeld compleet bij de tentoonstelling bad- en strandleven.

 

Zeillogger
Zeillogger

In een volgende zaal, de Zeezaal, komt u in een heel andere wereld. Op een avontuurlijke reis onder water daalt u af, van het fonkelende zeeoppervlak tot in de mysterieuze duisternis van de diepzee.Hier krijgt u een indruk van het onderwaterleven zoals te vinden is in de wereldzeeën.
Honderden fraai gekleurde schelpen, krabben in vele vormen en kleuren, inktvissen uit de diepzee, miljoenen jaren oude fossielen en vele andere zeedieren zijn hier te zien.

Wandel langs het levensechte koraalrif en zie hoe spectaculair het leven in zee kan zijn.
Korte filmpjes geven informatie over allerlei zeebewoners zoals haaien en inktvissen.

 

Het koraal
De fascinerende wereld van het koraalrif.