TijdreizenTom gaat op bezoek bij zijn opa en op zolder ontdekt hij een doos met oude foto’s. Opa vertelt over deze foto’s van Scheveningen van lang geleden, toen mensen speciale kleding aanhadden, de klederdracht. Opa vertelt dat het lang geleden heel anders was dan nu: mensen woonden in kleine huisjes, waren arm en konden niet naar de supermarkt om een boodschappenkar vol te laden.

Dan ziet Tom een hele spannende kist, het is een tijdmachine, hiermee reizen we samen met Tom 100 jaar terug in de tijd. Opeens staan we in een oud Schevenings straatje. De jongens krijgen een pet op en de meisjes een nachtmutsje.

We ontdekken voorwerpen die mensen vroeger gebruikten. Toen was er nog geen wasmachine, koffiezetapparaat, televisie of telefoon. Er was niet eens stromend water, een badkamer of een toilet. We laten zien wat de mensen toen gebruikten.

Na onze ontdekkingstocht komen we weer terug in onze eigen tijd.

De leerlingen worden zich door deze les spelenderwijs bewust van de begrippen verleden, heden en toekomst. Ze herkennen gebruiksvoorwerpen van vroeger en vergelijken deze met de voorwerpen van nu. Ze ontdekken dat er verschillen zijn tussen vroeger en nu.

Duur 75 minuten PO Groep 1 t/m 4
Max lln: 30 Kosten: 3,00 per leerling
 

Deze les sluit aan bij de kerndoelen 2, 51 en 56.

Reserveren voor de les via e-mail: educatie@muzee.nl

Deze les is voor scholen uit Den Haag met subsidie te reserveren via: www.cultuurschakel.nl/inschrijven