Speuren in de vloedlijnWat is er leuker dan naar het strand gaan, lekker uitwaaien en schelpjes verzamelen? Muzee Scheveningen heeft veel schelpjes en ook andere dieren die in de (Noord)zee leven verzameld. Er zijn krabben, kreeften, zeesterren, zee-egels en zelfs haaien en al deze (opgezette) dieren mag je bekijken en zelfs aanraken! Al speurend komen we ook de brutale meeuw tegen. In het Noordzee-aquarium neem je een kijkje onder water en met een zoekopdracht ga je zelf schelpen verzamelen op het strandje in Muzee.

We gaan ook nog even naar de oceaan, daar wonen veel grotere dieren. We komen een grote haai tegen en een Japanse reuzenkrab. In de aquaria kun je tropische vissen zien, deze hebben veel mooiere kleuren dan de vissen die in de Noordzee zwemmen. Tot slot gaan we naar de diepzee, daar is het zo donker dat we een lampje nodig hebben. De vissen die er zwemmen hebben zelf lampjes op hun lijf.

De leerlingen zien tijdens deze actieve les hoe de dieren in onze Noordzee leven en wat de verschillen zijn met de dieren uit de oceaan.

Duur 75 minuten PO Groep 1 t/m 8
Max lln: 30 Kosten: 3,00 per leerling
 

Deze les sluit aan bij kerndoelen 2, 12 en 40.

Reserveren voor de les via e-mail: educatie@muzee.nl

Deze les is voor scholen uit Den Haag met subsidie te reserveren via: www.cultuurschakel.nl/inschrijven