Van 16 tot en met 24 oktober staat cultureel Den Haag op zo’n 55 verschillende locaties geheel in het teken van het Internationaal kunstfestival: Festival De Betovering! De Betovering wil kinderen in hun vrije tijd laten genieten van kwalitatief hoogwaardig werk van professionele kunstenaars en hen de kracht van de verbeelding laten ervaren.

Doe mee met Muzee!
Ook dit jaar organiseert Muzee in samenwerking met Festival De Betovering de allerleukste activiteiten voor kinderen. Bekijk ze hieronder.


Voorstelling: Kanoet | di 20 okt

Garage TDI

Foto: Theo Smedes op het wad bij Holwerd door fotograaf Marcel van Kammen

Het verhaal

Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert, met hulp van de kinderen uit het publiek, het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen… Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich, net zoals de kanoetenkuikens, goed alleen kan redden. En dat, als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.

Vanwege de coronamaatregelen vindt dit event 2 keer plaats:

Sessie 1: 10:00 – 11:00 uur
Sessie 2: 14:00 – 15:00 uur


Workshop: Op Expeditie | woe 21 & do 22 okt

Ga op expeditie bij Muzee en alles over het strand en de zee! Tijdens de Betovering is er een speciaal workshop programma in Muzee. Wordt een echte onderzoeker en bestudeer alle schatten die het museum rijk is. Leer schelpen determineren, strandvogels herkennen en zeedieren bestuderen. Doe onderzoek en maak een mooi werkstuk van je onderzoeksresultaat om mee naar huis te nemen. Voortaan weet jij alles over de natuur als je op het strand bent! Kinderen kunnen zelfstandig meedoen met deze workshop, alleen voor het deelnemende kind moet een kaartje gekocht worden. Ouders of begeleiders kunnen de kinderen na afloop weer ophalen.

Vanwege de coronamaatregelen vindt deze workshop drie keer plaats op 21 en 22 oktober.  

Woensdag 21 oktober

Sessie 1 begint van 11:00 uur tot 12:30 uur
Sessie 2 begint van 13:00 uur tot 14:30 uur
Sessie 3 begint van 15:00 uur tot 16:30 uur

Donderdag 22 oktober

Sessie 1 begint van 11:00 uur tot 12:30 uur
Sessie 2 begint van 13:00 uur tot 14:30 uur
Sessie 3 begint van 15:00 uur tot 16:30 uur