Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Yvonne Keuls en Max Douw: ‘Bericht van twee niet-gekke dames’

18 maart 2018 om 15:30 - 17:00

€15

 

 Zondag 18 maart en zondag 25 maart, aanvang 15.30 uur:

Yvonne Keuls en Max Douw in Muzee Scheveningen met de voorstelling

‘Bericht van twee niet-gekke dames’

 In ‘Bericht van twee niet-gekke dames’ deelt Yvonne Keuls het podium met Max Douw. In deze bij vlagen hartverscheurende en toch vrolijke voorstelling vertelt Yvonne u twee bizarre en waargebeurde verhalen.

Het eerste is de geschiedenis van Wilhelmina Pruit, die begin twintigste eeuw in het Haagse gekkenhuis aan het Slijkeinde terechtkwam, omdat ze haar eigen mening verkondigde, maar vooral omdat ze het een zekere heer moeilijk maakte. Pas toen ze na zes jaar tbc kreeg, werd ze op straat gegooid. Ze kon nog net voor haar dood in Diligentia een lezing houden en getuigen van het onrecht dat haar – en vele andere vrouwen – was aangedaan.

In het tweede verhaal, dat zich zo’n honderd jaar later afspeelt, staat Ida Been centraal. Ida Been is opgenomen in het Psychiatrisch Ziekenhuis Bloemendaal (Loosduinen). Natuurlijk mankeert ze het een en ander, maar het bevalt haar in de inrichting, ze weet zich er een plaats te veroveren en daarom verzint ze van alles om haar leven daar te kunnen voortzetten.

 

Over Yvonne Keuls

Yvonne Keuls is al meer dan een halve eeuw een veel gelezen en veel geprezen schrijfster. Zij werd geboren in Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Yvonne Keuls schrijft met warmte, humor en realiteitszin en weet met haar persoonlijk getinte en ontwapenende werk een groot publiek aan zich te binden. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. Ze weet met haar stem deze verhalen een extra dimensie te geven. Ze is een rasvertelster. Max Douw zorgt zingend en pianospelend op geheel eigen wijze voor muzikale hilariteit.

Yvonne Keuls

 

Over Max Douw

Max Douw (34) is zanger, muzikant en liedjesschrijver. Max schrijft zijn eigen teksten en muziek. Op zijn eerste Nederlandstalige soloalbum, getiteld Gekkenhuis, komen de favoriete muziekstijlen samen die Max de afgelopen jaren heeft ontdekt en toegepast. Jazz, chansons, het levenslied, theatermuziek, pop, de verschillende stijlen leveren een gevarieerd en rijk repertoire op. In oktober 2016 speelde Max de hoofdrol in Buziau. Een grootschalige musical-revue over het leven van een van de grootste revue-artiesten die Nederland ooit heeft gekend, Johannes Buziau.

Max Douw. Foto Alex Schröder.

 

De toegangsprijs is € 15. Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website onderaan deze pagina of bij de kassa van Muzee.

 

Meer info: www.yvonnekeuls.nl, www.maxdouw.com

 

 

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
18 maart 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830