Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Friday Night Jazz: Tribute to Wes Montgomery

9 november 2018 om 20:30 - 22:00

€15

Friday Night Jazz met gitarist Martien Oster – A tribute to Wes Montgomery

Elke tweede vrijdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en het gezellige museumcafé zorgen keer op keer voor een bijzondere muzikale ervaring, zowel bij het publiek als bij de musici.

Op vrijdag 9 november verwelkomt Muzee Scheveningen gitarist Martien Oster. Hij treedt op met zijn favoriete pianist Erik van der Luijt en met contrabassist Luciano Poli en drummer Hans Braber. Deze avond staat in het teken van de muziek van Wes Montgomery.

 Martien Oster studeerde aan het Musician Institute in Los Angeles. Hij is onder andere winnaar geweest van het Meervaart Jazz Festival. Daarna, op zijn vierentwintigste, werd hij docent op het conservatorium van Hilversum. Tegenwoordig geeft hij les op het conservatorium van Amsterdam. Martien speelde met Chet Baker, Toots Thielemans, Deborah Brown en Monty Alexander. In 2001 begon zijn samenwerking met de beroemde hammondorganist Dr Lonnie Smith. Martien Oster trad vorig jaar nog op in Muzee Scheveningen samen met jazz gitaarlegende Larry Coryell.

Erik van der Luijt (1970) is een Nederlandse jazzpianist, arrangeur, componist, bandleider en producer. Hij begeleidt talloze Nederlandse artiesten en treedt ook met zijn eigen composities veelvuldig op in binnen- en buitenland.

Luciano Poli (Rome, 1978) begon op 18-jarige leeftijd elektrische bas te spelen, met name in de stijlen funk, blues en soul. In 2004 verhuisde hij naar Nederland, waar hij jazzbas ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Hij studeerde in 2008 af met Hein Van de Geyn, Frans Van de Hooven, Roelof Meyer en Uli Glassman. Hij woont, werkt en geeft momenteel les in Nederland.

 Hans Braber was autodidact totdat hij in 1976 naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ging om klassiek slagwerk te studeren. Hij speelde met pianist en arrangeur Bill Dobbins, Benny Bailey, Lee Konitz, Lalo Schiffrin en het Münchener Rundfunk Orchester. Hij woonde en speelde in New York en Keulen. In 1998 verhuisde hij weer naar Den Haag en ging antieke meubels restaureren, dit vak oefent hij momenteel nog steeds als kleine zelfstandige uit.

 

De entreeprijs voor dit concert is € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting. Het museumcafé van Muzee is op 9 november vanaf 19.30 uur geopend. Aanvang van het concert is 20.30 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website onderaan deze pagina of bij de receptie van het museum.

Via de website http://fridaynightjazz.net kan men zich inschrijven op onze nieuwsbrief.

Het volgende Friday Night Jazzconcert in Muzee Scheveningen vindt plaats op vrijdag 7 december 2018.

 

Martien Oster

 

 

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
9 november 2018
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830