Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Friday Night Jazz: The music of Thelonious Monk

8 maart om 20:30 - 22:00

€15

Elke tweede vrijdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en het gezellige museumcafé zorgen keer op keer voor een bijzondere muzikale ervaring, zowel bij het publiek als bij de musici.

 Toen in 1977 een jazz-enthousiaste slagwerkstudent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag aan directeur Jan van Vlijmen vroeg of drummer Art Taylor een workshop mocht komen geven, antwoordde hij: ‘wie is dat en met wie heeft hij gespeeld?’ ‘Ah, Monk, nou nodig hem dan maar uit!’ Voor de duidelijkheid: er was toen nog geen jazzafdeling op het conservatorium, die zou er pas vier jaar later komen.

Jazzpianist en componist Thelonious Monk was voor Van Vlijmen – zelf componist – interessant, omdat hij als jazzmusicus buiten het geijkte patroon viel en eerder aansloot bij de 20ste-eeuwse moderne klassieke muziek, die hij zelf ook componeerde.
De outsider Monk was als pianist natuurlijk ook geniaal en deed precies wat hij wilde en hoorde in zijn muziek, zonder de traditie uit het oog te verliezen. Er is gelukkig beeldmateriaal van deze aparte man bewaard gebleven en zijn composities zijn van blijvende invloed op de jazz en de jazzmuzikanten van alle generaties na hem.

Op 8 maart a.s. zetten de saxofonisten Simon Rigter en Marco Kegel de muziek van Monk in het zonnetje. Beiden spelen in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, een big band waar de muziek van Monk onlangs nog op het programma stond.

De vleugel wordt op 8 maart bezet door één van Neerlands beste pianisten, namelijk Rob van Bavel. Op bas speelt Frans van Geest, een van de oprichters van het Jazz Orchestra. De ritmesectie wordt gecompleteerd met huisdrummer Hans Braber.
De volgende composities komen zeker langs in Muzee: ‘Blue Monk’, ‘Well You Needn’t’ en ‘Round Midnight’, ook bekend van de gelijknamige film met in de hoofdrol Dexter Gordon.

 

De entreeprijs voor dit concert is € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting. Het museumcafé van Muzee is op 8 maart vanaf 19.30 uur geopend. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website onderaan deze pagina of bij de receptie van het museum. 

De volgende Friday Night Jazzconcerten in Muzee Scheveningen vinden plaats op vrijdag 5 april, vrijdag 10 mei en donderdag 20 juni 2019


Muzee Scheveningen wordt op vrijdagavond 8 maart ook aangedaan door de deelnemers aan de City Pier Night Walk. Dit is een sfeervolle avondwandeling die van het Haagse Malieveld naar de Pier in Scheveningen loopt. De route van ongeveer 12 kilometer loopt door de verlichte straten van stedelijk Den Haag, langs diverse muziekpunten, waaronder Muzee, en markante monumenten. Voor meer info: www.citypiernightwalk.nl

 

 

Simon Rigter

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
8 maart
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830