Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Friday Night Jazz met Mike LeDonne

7 september 2017 om 20:30 - 23:00

€15


Mike LeDonne op Hammondorgel in Muzee Scheveningen

Donderdagavond 7 september speelt in de sfeervolle Scheveningenzaal van het museum een kwartet, bestaande uit de bekende Amerikaanse hammondorganist en jazzpianist Mike LeDonne, gitarist Martien Oster, saxofonist Wim Wöllner en drummer Hans Braber.

Mike LeDonne groeide op in de muziekwinkel van zijn ouders en begon al op vijfjarige leeftijd piano te spelen. Toen hij tien jaar oud was begon zijn vader, een jazzgitarist, optredens voor hem te boeken. Hij is nu een internationaal gerenommeerde pianist en hammondorganist, die met vele grootheden in de jazz heeft gespeeld, van Benny Goodman tot Milt Jackson en Sonny Rollins. Hij krijgt veel waardering van critici en medemusici: Oscar Peterson koos hem als een van zijn favoriete pianisten van vandaag. Mike is op meer dan 100 cd’s te horen als begeleider en vanaf 1988 op 16 cd’s als bandleider. Als Hammondorganist maakte hij ook furore. Vier cd’s zijn er van hem als organist uitgebracht. Hij won de Downbeat critic’s poll for ‘Rising star on organ’. Mike LeDonne trad ook op in Rotterdam tijdens het recente North Sea Jazz Festival waar hij in een speciaal programmaonderdeel de historie van de jazz presenteerde.

Martien Oster heeft met 35 jaar ervaring een flinke staat van dienst. Hij speelde onder anderen met Monty Alexander, Dr. Lonnie Smith en Diana Krall en staat aan de top van de Europese jazz scene. Hij is al jaren hoofddocent aan het prestigieuze Conservatorium van Amsterdam. Vorig jaar trad hij nog op in Muzee, samen met Fusionpionier en medegitarist Larry Coryell.

De in Athene geboren saxofonist, componist en arrangeur Wim Wöllner studeerde van 1986-1991 aan de jazzafdeling van het Conservatorium in Hilversum bij o.a. Herman Schoonderwalt, Ferdinand Povel en Frans Elsen. In de bruisende Amsterdamse muziekscene van de jaren ’90 speelde hij in verschillende jazz, blues en soul formaties. In 2013 trad hij op met een solo-programma met eigen composities. Wim Wöllner  werkt ook veel voor en met kinderen en is actief als leraar aan de Popschool Amsterdam en de Universiteit van Dortmund. Als studiomuzikant is Wim Wöllner te horen op verschillende cd-opnamen.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarna hij naar Amerika vertrok om ervaring op te doen in New York. Na terugkeer begeleidde hij cabaretier Seth Gaaikema en speelde hij vooral in Duitsland, o.a. met Monty Alexander, Benny Bailey en Lalo Schifrin. Hij is drumleraar en programmeert de succesvolle reeks jazzconcerten in Muzee: Friday Night Jazz.

De entreeprijs voor dit concert is € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting.
Het museumcafé van Muzee is op 7 september vanaf 19.30 uur geopend. Aanvang van het concert is 20.30 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website  onderaan deze pagina of bij de receptie van het museum.
Via de website http://fridaynightjazz.net kan men zich inschrijven op onze nieuwsbrief.

Het volgende Friday Night Jazzconcert in Muzee Scheveningen is op 13 oktober 2017.

 

De artiesten van donderdag 7 september 2017 zijn:

Mike LeDonne – Piano, Hammond Martien Oster – Gitaar 

Wim Wollner – Saxofoon                             Hans Braber – Drums

Gegevens

Datum:
7 september 2017
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830