Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Silêncio, de fado dwaalt door Den Haag

30 september om 15:30 - 17:00

€15

Zangeres Magda Mendes op tournee met Portugese liederen

 

Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra

 

Portugese zangeres en kersverse winnaar van de Gouden Notekraker 2018 Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra gaan van vrijdag 28 september tot en met zaterdag 13 oktober 2018 op tournee langs zes verrassende locaties in de diverse wijken van Den Haag. Tijdens hun programma en Silêncio zullen zij verschillende Haagse locaties omtoveren tot Fadoclub, geïnspireerd op de muziekcultuur in de Portugese hoofdstad Lissabon. “Ik kan niet wachten om in deze wijken van Den Haag op te treden met Silêncio” aldus Magda Mendes.

Zij ging zelf op onderzoek uit naar locaties en initieert Silêncio nu voor het eerst in Den Haag, in o.a. De Nieuwe Regentes,  Muzee Scheveningen, Pianino Theater en Abdijkerk Loosduinen. Hierna gaat de tournee verder in Utrecht. Eerder speelden Magda Mendes en Ward Veenstra Silêncio al in succesvolle tournees in Rotterdam en Amsterdam.

Het optreden in Muzee Scheveningen zal zijn op zondag 30 september om 15.30. Toegangskaarten €15,00, te bestellen onderaan deze pagina.

Magda Mendes is geboren en opgegroeid in Lissabon. Al op haar twaalfde ging zij daar studeren aan het conservatorium en vanaf dat moment staat haar muzikale leven in het teken van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland en sindsdien woont ze in Rotterdam waar drie jaar geleden de dwaaltocht Silêncio begon. Ook tourt ze regelmatig langs de Nederlandse theaters en voor haar nieuwe programma Oliveiras heeft zij De Gouden Notekraker 2018 gewonnen, een prijs waar musici stemmen op de meest opvallende prestaties van het afgelopen seizoen..

Ward Veenstra speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade. In 2016 produceerde hij het nieuwe album van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister.

 

Silêncio, de Fado dwaalt door Den Haag

“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”

Rondom een aantal van de concerten worden een Portugees diner of Portugese hapjes aangeboden.


Silêncio – De fado dwaalt door Den Haag| Magda Mendes en Ward Veenstra

Trailer: http://www.magdamendes.com/category/videos/silencio/

Meerdere concerten van vrijdag 28 september t/m zaterdag 13 oktober 2018.  Zie voor update van de speellijst en meer info over het programma de website www.magdamendes.com

Klik hier voor de speellijst september + oktober 2018 in Den Haag

(KAARTVERKOOP VOOR MUZEE ONDERAAN DEZE PAGINA,VOOR DE ANDERE CONCERTEN VIA DE LOCATIES – zie speellijst)

 

 

 

Gegevens

Datum:
30 september
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830

Tickets

27 beschikbaar
30/9 Magda Mendes12,4030/9 Magda Mendes

Vul alstublieft alle verplichte velden in