Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Shirma Rouse – Soul & Jazz

3 december 2017 om 15:30 - 17:30

€15

3 december Shirma Rouse Soul & Jazz

 

Shirma Rouse

 

 

 

 

 

 

Zondag 3 december is Shirma Rouse te gast in Muzee. De op Sint Eustatius geboren zangeres ademt muziek. Ze trok op 19 jarige leeftijd naar Nederland om scheikunde te studeren. Shirma wordt al snel door vrienden geïntroduceerd in de Nederlandse muziekscene. Na jarenlang als dé achtergrondzangeres van Nederland (waaronder Anouk en Henny Vrienten) te hebben gediend, trad ze met haar deelname aan ‘The Voice’ uit de schaduw. Sindsdien maakte ze 4 platen waaronder de dit jaar verschenen Soul Serenade. Momenteel toert ze door Nederland met haar theatervoorstelling ‘Shirma sings Aretha Franklin’ waarmee ze avond aan avond volle zalen trekt. Ze lonkte recent openlijk naar het vertegenwoordigen van Nederland op het aankomende Eurovisie Songfestival.

Naast al haar grote optredens vindt Shirma het heerlijk om te zingen in een kleine intieme setting. Ze maakte dan ook graag tijd in haar drukke agenda vrij om een middag te komen zingen in Muzee. Ze wil nog niet vertellen wat ze precies gaat doen, maar Shirma houdt ervan haar publiek te verrassen met iets lekkers. Ze zal Muzee omtoveren in haar huiskamer en de bezoeker trakteren op een flinke dosis soul en een scheut jazz. Het perfecte recept voor een zondagmiddag. 

Shirma wordt begeleid door het neusje van de zalm van de Nederlandse musici. Jamie Peet (Pete Philly, Ernst Glerum) zit achter zijn drumstel klaar om in te spelen op alles wat er muzikaal om hem heen gebeurt. Samen met Thomas Pol (Benjamin Herman) gaat hij de grooves verzorgen. Thomas is een grote belofte uit de Rotterdamse jazzscene en speelde al tijdens zijn studie met alle groten der aarde zoals Ellis Marsalis en Gregory Porter. Pianist Bob Wijnen presenteerde in 2015  zijn eerste eigen cd, opgenomen in New York met onder andere gitarist Peter Bernstein. De band wordt gecomplementeerd door Marco Hijl op saxofoon. Hij is ook de initiatiefnemer van dit concert. Marco ontmoette Shirma bij de repetities van de Passion in 2015. Shirma nodigde hem daarna uit om mee te doen tijdens haar inmiddels legendarische soulkitchen concerten in het Tobacco theater in Amsterdam. Tijdens deze altijd uitverkochte avonden konden bezoekers genieten van Shirma en band terwijl ze Caribbean soulfood voorgeschoteld kregen dat door haar familie was bereid.

 

Bob Wijnen
Jamie Peet
Thomas Pol
Marco Hijl

 

 

 

 

 

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
3 december 2017
Tijd:
15:30 - 17:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830