Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Parting is such sweet sorrow – Brexit Lied Recital

10 maart om 15:30 - 17:00

€15

Muzee Scheveningen presenteert:
Parting is such sweet sorrow – een Brexit Lied Recital door sopraan Sonja Volten en pianiste Eke Simons

zondag 10 maart, 15.30 uur

Op donderdag 23 juni 2016 werd er in het Verenigd Koninkrijk een referendum gehouden over het lidmaatschap van de Europese Unie. Tot veler verbazing en schrik bleek de volgende ochtend dat de Britten hadden gekozen voor een vertrek uit de EU, de zogenoemde Brexit. Op 29 maart 2019 zouden de onderhandelingen over deze Brexit voorbij moeten zijn, en de afscheiding een feit.

Met het Brexit Lied Recital brengen sopraan Sonja Volten en pianiste Eke Simons vanaf januari 2019 een programma waarbij zij stilstaan bij dit afscheid en waarin de muzikale rijkdom van Europa gevierd wordt, terwijl tegelijkertijd de emoties rond de Brexit worden blootgelegd.

Op zondag 10 maart om 15.30 uur wordt Parting is such sweet sorrow uitgevoerd in Muzee Scheveningen.
In de eerste helft van het programma leggen zij de focus op Engeland. Met Engelse componisten, typisch Engelse muziek, maar ook met een knipoog van Debussy, die het Engelse volkslied verwerkte in zijn Hommage aan S. Pickwick. In de tweede helft zwerven ze vervolgens over het continent. Zij laten typische volksmuziek van verschillende regio’s horen, maar er overheerst een weemoedige ondertoon, want het afscheid nemen valt zwaar.

 

Sonja Volten (l) en Eke Simons (r)

Entree

Muzee Scheveningen is op zondag 10 maart vanaf 12.00 uur voor het publiek geopend. Aanvang van het concert is 15.30 uur. De toegangsprijs  voor dit concert bedraagt € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website onderaan deze pagina en aan de balie van het museum.

 Biografie Sonja Volten: www.sonjavolten.com

Na het behalen van een Master Internationale Betrekkingen ging de Nederlandse sopraan Sonja Volten verder studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Sasja Hunnego. Drie jaar later studeerde zij hier af met een onderscheiding voor buitengewone muzikaliteit. Hierna volgden een master in de Opera bij de Dutch Nationale Opera Academy en een jaar bij de opera studio CMRE in Brussel, Theater de Munt, onder artistieke leiding van José van Dam.

Op het gebied van opera heeft zij rollen gezongen als Euridice in Orfeo ed Euridice, Héro in Béatrice et Bénedict, Blanche in Dialogues des Carmelites, Contessa in Le Nozze di Figaro, Elvira in Don Giovanni, Bloemenmeisje in Parsifal, Musetta in La Boheme, Micaëla in La tragédie de Carmen en Princess in El gato con Botas.  Dit deed zij bij onder andere de Opéra de Lyon, de Nationale Reisopera, en Opera Trionfo.

Naast haar opera activiteiten heeft zij een grote passie voor lied en oratorium. Haar repertoire reikt van Bach tot Poulenc en bracht haar op diverse festivals (festival de Beloeil, Storioni Festival) en in prachtige concertzalen zoals het Bozar in Brussel, de Kansai festival hall in Japan, en het Concertgebouw in Amsterdam. Zij trad onder andere op met het Dortmund Philharmonik, het Sinfonia Varsovia, het Orchestre Musicale de Chambre de Wallonie, het Brussels Philharmonisch Orkest, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en het Kansai Philharmonic.

Biografie Eke Simons: www.ekesimons.nl

Pianiste Eke Simons (1981) treedt als soliste op door heel Nederland, onder meer in Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam, Vredenburg te Utrecht, de Nieuwe Kerk en Anton Philipszaal te Den Haag en tijdens het Grachtenfestval te Amsterdam. Zij is ook regelmatig te gast in Zweden. Eke was als soliste met orkest te horen in Mozart’s pianoconcert KV 491 in c. Zij maakte haar solodebuut op de radio met de Sonate I.X.1905 van Leoš Janáček in 2006. Met haar interpretatie van ‘Chapters’ van Antal Sporck won zij de Sporck Vertolkersprijs 2010. In 2013 nam Eke haar debuut-CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček.

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830