Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Friday Night Jazz met Ben van den Dungen

9 maart 2018 om 20:30 - 22:00

€15

Vrijdag 9 maart “blues, blues en nog eens blues”

Op vrijdag 9 maart verwelkomt Muzee Scheveningen het Ben van den Dungen Quartet. Saxofonist Ben van den Dungen is een kosmopolitisch en veelzijdig artiest en zijn kwartet is ‘helemaal van deze tijd, 100% jazz met een happy feel’. Ben van den Dungen wordt begeleid door Miguel Rodriguez – piano, Marius Beets – contrabas en Hans Braber – drums.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben van den Dungen treedt sinds 1982 op als professionele musicus en heeft sindsdien meer dan 5.000 concerten in zo’n 60 landen gegeven. ‘Jazz moet “danceable” zijn en de blues moet erin zitten’ zei drummer Art Blakey ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor de muziek die Ben speelt met een aantal van zijn verschillende projecten. Hij speelde in de jaren tachtig met Jarmo Hoogendijk en zij tourden de wereld door met hun bebop en hardbop muziek. Later richtten ze de groep Brand New Orleans (moderne jazz met Afrikaanse percussie) op. Ook heeft hij gespeeld in de Latin jazz groep Nueva Manteca en vanaf 1996 speelde hij ook in de Louis van Dijk superband.

Nadat hij in India gestudeerd had, nam hij samen met een aantal andere Nederlandse en Indiase muzikanten het album ‘How to be Enlightened’ op. In 2002 ging Ben in Tango Extremo spelen, een tangogezelschap dat tango, klassieke muziek, jazz en Braziliaanse muziek met elkaar combineert. Vanaf 2008 tourt Tango Extremo, met grote regelmaat, door de Nederlandse theaters. Ben componeert hoofdzakelijk voor zijn eigen bands en heeft zo’n 80 composities op zijn naam.

Miguel Rodriguez is in 1983 geboren in Madrid en na zijn studie aan het Rotterdams en Amsterdams conservatorium besluit hij in Nederland te blijven. Miguel Rodriguez is een van de interessantste jonge jazztalenten van dit moment. Hij mengt eigentijdse jazz met de muzikale elementen waarmee hij in het multiculturele Madrid is opgegroeid. Jazz meets latin en flamenco, in een persoonlijke en originele variant. Naast zijn eigen muziek maakt Miguel Rodriguez deel uit van het Benjamin Herman kwartet, het Ben van Den Dungen kwartet en het Maarten Hogenhuis kwartet. Hij tourde onder meer door Thailand met Deborah Brown en de Beets Brothers en door Japan met het Genzo Okabe kwartet.

Marius Beets begon als zevenjarige met klassieke piano- en later gitaarlessen en ontwikkelde spelenderwijs liefde voor de jazz en de bas. Studeerde aan Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde af ‘met onderscheiding’. Hij speelde o.a. met zijn broers in de band de ‘Beets Brothers’. Deze band, waarin de drie broers de kern vormen, behoort tot de top van Europese jazzorkesten. Verder speelde hij ook in het bekende trio van pianist Rein de Graaff, in de Houdini’s en met bekende jazzgroten als Teddy Edwards, James Moody, Johnny Griffin, George Coleman en Bud Shank. De vocalisten Greetje Kauffeld, Deborah Brown en Trijntje Oosterhuis doen vaak en graag een beroep op hem. Opvallend is ten slotte zijn deelname in klassieke orkesten als het Schönberg ensemble, het Brabants Orkest en het Amsterdam Sinfoniëtta. Sinds 1999 is hij hoofdvakdocent aan Codarts, The Rotterdam Jazz Academy.

 Hans Braber was autodidact totdat hij in 1976 naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ging om klassiek slagwerk te studeren. Hij speelde met pianist en arrangeur Bill Dobbins, Benny Bailey, Lee Konitz, Lalo Schiffrin en het Münchener Rundfunk Orchester. Hij woonde en speelde in New York en Keulen. In 1998 verhuisde hij weer naar Den Haag en ging antieke meubels restaureren, dit vak oefent hij momenteel nog steeds als kleine zelfstandige uit.

Hans is de laatste jaren weer actief in de jazz. Hij was op tournee met Don Friedman en Herb Geller, was met Ack van Rooyen voor concerten in New York en hij organiseert gigs met pianist Mike LeDonne (NYC) in Duitsland. Met de Haagse pianist Bob Wijnen en Berend van den Berg vormt hij een vast trio. Hans doet de programmering voor Friday Night Jazz at Muzee.

Klik hier voor een live optreden van Ben van Dungen

De entreeprijs voor dit concert is € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting.
Het museumcafé van Muzee is op 9 maart vanaf 19.30 uur geopend.
Aanvang van het concert is 20.30 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website onderaan deze pagina of bij de receptie van het museum.

Via de website http://fridaynightjazz.net kan men zich inschrijven op onze nieuwsbrief.

 De volgende Friday Night Jazzconcerten in Muzee vinden plaats op 20 april, 25 mei en 8 juni.

 

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
9 maart 2018
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€15

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830