Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het eiland van mijn vader

27 januari om 15:30 - 16:30

€15

Het eiland van mijn vader.
Een muzikaal dubbelportret van een vader in zijn thuisland en zijn dochter over zee.

Izaline Calister zang, composities
Thijs Borsten concept, piano, film
Leoni Jansen regie-adviezen

 

De dochter
Zoals mijn vader van Curaçao houdt, dat heb ik bij niemand anders gezien. Het is elke keer een feest om met hem op het eiland rond te rijden. Ik ken het eiland zelf ook goed, heel goed. Maar ik ga toch altijd mee. Om naar mijn vader te kijken als hij vertelt. Hij licht op, wordt kwieker en de woorden dartelen uit zijn mond. Als ik het eiland bekijk door de ogen van mijn vader, lijkt alles zoveel mooier, lichter en echter.
Ik heb vaak gedacht: “Wat zou het mooi zijn als andere mensen Curaçao ook zo zouden kunnen zien. De kleuren, de geuren, de mensen,het eten, de muziek…”
“Waarom doe je het niet in het theater?”, vroeg Thijs.
“Eerst aan papa vragen”, zei ik.
“Kom maar mee”, zei mijn vader.

De voorstelling
Na de muziektheatervoorstellingen over Cuba, Kaapverdië, Spanje en Mozambique reist componist en pianist Thijs Borsten deze keer met “Latin Diva” Izaline Calister naar Curaçao. Samen met de vader van Izaline verkennen zij het eiland. Naast de mooie plekken, de historie en de muziek leert Thijs Izaline en haar familie van dichtbij kennen. De voorstelling vertelt over deze reis met film, verhalen en veel muziek.

Izaline Calister, onlangs nog geridderd voor haar verdiensten in de muziek, woont en werkt al sinds haar studententijd in Nederland. Maar ze is ook op haar geboorte-eiland Curaçao een bekende en zeer geliefde zangeres. Een belangrijke gebeurtenis in haar carrière daar was het spraakmakende Tumba festival van 2001. Izaline werd onverwacht tot ‘reina’, koningin van het festival uitgeroepen met het lied ‘Mucha di Otrobanda’. Nooit eerder zong Izaline dit lied in de Nederlandse theaters. Voor deze voorstelling haalde Thijs haar over het toch te doen. ‘Het eiland van mijn vader’ is een ontdekkingsreis in muziek en beeld en een persoonlijk en muzikaal dubbelportret van een vader in zijn thuisland en zijn dochter overzee.

 

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
27 januari
Tijd:
15:30 - 16:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830