Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Friday Night Jazz – The Music of Charlie ‘Bird’ Parker

25 september om 20:30 - 21:30

€15

De getalenteerde Haagse altsaxophonist Tom van der Zaal brengt op vrijdag 25 september met zijn kwartet een ode aan de muziek van Charlie Parker.

*** Dit concert is verplaatst van vrijdag 13 maart naar vrijdag 25 september.***

Over Charlie Parker
Saxofonist Charlie “Bird” Parker werd 100 jaar geleden in Kansas City, USA, geboren. Als componist en saxofonist was hij een van de belangrijkste namen in de overgang van de traditionele naar de moderne jazz.

Parker wordt samen met o.a. Dizzy Gillespie beschouwd als uitvinder van de Bebop. Hij was geenszins een wonderkind maar oefende als een bezetene. Na een vernederende ervaring tijdens een jamsessie besloot hij zich volledig aan de muziek te wijden, maar begon ook drugs te gebruiken. Deze verslaving zou hem uiteindelijk fataal worden. Door de samenwerking met Gillespie ontstond definitief de toen eigentijdse jazzvorm Bebop.

Parker werkte in 1946 samen met de toen nog jonge Miles Davis, hetgeen Miles zijn muzikale ontwikkeling sterk heeft beïnvloed. Over het leven van Parker zijn talloze anekdotes en boeken geschreven maar het saxofoonspel van Charlie Parker is nooit geëvenaard.  Hij speelde in Birdland, een jazzclub in New York, die naar hem is vernoemd.

De getalenteerde Parker overleed in 1955, 34 jaar oud.

Het Tom van der Zaal Kwartet:

Tom van der Zaal (altsaxophoon)

Rob van Bavel (piano)

Luciano Poli (kontrabas)

Hans Braber (drums)

Over Tom van der Zaal
Tom van der Zaal studeerde hoofdvak jazz-saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens zijn masters vertrok hij naar New York om te gaan studeren bij namen als Aaron Goldberg en Greg Hutchinson. In 2013 behaalde hij zijn masterdiploma summa cum laude, plus onderscheiding. Door de jaren heen speelde Tom op (internationale) podia als: Smalls New York, Casa del Jazz Roma, Warsaw Summer Days, The Hat Bar Berlin, Badehaus Simpla Berlin, Alexandrinsky Theatre Sint Petersburg, Polytech Concerthall Sint Petersburg, Esse Jazz Club (Moskou), Bimhuis Amsterdam, Muziek gebouw aan ’t IJ, North Sea Jazz Festival, The Hague Jazz Festival, Concertgebouw Amsterdam en vele andere podia.
In 2019 werd zijn debuut album ”Introducing Tom van der Zaal feat. Peter Bernstein (NYC)” uitgebracht onder het label Music-Factor.

Over Rob van Bavel
Deze Nederlandse top jazzpianist is een graag geziene gast in Muzee. Rob heeft met talloze nationale in internationale grootheden in de jazz gespeeld en geeft les aan het Conservatorium in Amsterdam.

Over Luciano Poli
De Italiaanse bassist Luciano Poli is ook een bekende op het Muzee jazzpodium. Hij studeerde aan het Haagse Conservatorium en is een gevraagde bassist in de Nederlandse jazzscene.

Over Hans Braber
Drummer Hans Braber studeerde klassiek slagwerk aan het K.C. in Den Haag. Studeerde daarna verder aan het Berklee College in Boston en verbleef langere tijd in New York. Hij speelde met grote namen uit de jazz waaronder Monty Alexander, Lee Konitz en Lalo Schifrin. Als organisator van Friday Night Jazz bracht hij vele concerten tot stand. Hij is freelance drummer en docent slagwerk aan de Duitse Internationale School in Den Haag.

Foto Tom van der Zaal door: Jurjen Donkers

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are no longer available

Gegevens

Datum:
25 september
Tijd:
20:30 - 21:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830