Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Friday Night Jazz met Eric Alexander

25 mei 2018 om 20:30 - 22:00

€20

Vrijdag 25 mei: Eric Alexander –  tenor saxofoon

 ‘One of the greatest jazz tenor players of our time’

 

Op vrijdag 25 mei verwelkomt Muzee Scheveningen tenorsaxofonist Eric Alexander. Alexander, ‘the imposing improviser’, wordt gezien als een van de meest talentvolle jazzsaxofonisten van dit moment.
More than one jazz critic has claimed that listening to tenor saxman Eric Alexander unfettered and at length, is one of the greatest treats in jazz.

Samen met de begeleiding van Rob van Bavel – piano, Marius Beets – contrabas en Hans Braber – drums kan men in Muzee genieten van een avond onvervalste bebop en hardbop jazz.

 

Eric Alexander

 

Eric Alexander speelde als jongen piano, klarinet en altsaxofoon. Hij begon een klassieke studie op de altsaxofoon aan de Indiana University, maar stapte al gauw over op de jazz en de tenorsaxofoon en studeerde op dit instrument af aan William Paterson University. Hier kreeg hij les van onder andere Harold Mabern, Rufus Reid, Joe Lovano, Gary Smulyan, Norman Simmons en Steve Turre. Hij toerde met Charles Earland (opnames met Earland verschenen in 1991 onder de titel ‘Unforgettable’) en speelde in clubs. In 1991 werd hij tweede (nummer één werd Joshua Redman en nummer drie Chris Potter) bij de Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition. Hij werd snel daarna gecontracteerd en al in 1992 verschenen twee albums met Alexander als leider, ‘New York Calling’ voor Criss Cross Records, en ‘Straight Up’, voor Delmark. In de jaren erna kwam hij elk jaar met een of meerdere albums die allemaal goed werden ontvangen, zoals ‘Mode for Mabes’ (1998, ‘album pick’ bij Allmusic) en ‘Man With A Horn’ (1999). Hij werkt sinds 1997 met het sextet ‘One for All’, een groep met trompettist Jim Rotundi, trombonist Steve Davis, drummer Joe Farnsworth, bassist Peter Washington en pianist David Hazeltine die speelt in de geest van Art Blakey’s Jazzmessengers. Met deze band heeft Alexander inmiddels een twintigtal albums opgenomen (2017). Verder werkte hij met een kwartet met Harold Mabern (piano), Joe Farnsworth (drums) en wisselende bassisten. Met de Zwitserse pianist Stewy von Wattenwyl leidt hij het Generations Quartet (met bassist Reggie Johnson en drummer Kevin Chesham). Alexander is in zijn spel beïnvloed door John Coltrane, Sonny Stitt, Dexter Gordon en George Coleman. In 2003 werd hij door Jazz Week verkozen tot ‘musicus van het jaar’.

 

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
25 mei 2018
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€20
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830