Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Entre Dos Mundos – flamenco

5 november om 15:30 - 16:30

€15

 

TROTS! FLAMENCOZANGERES LUNA ZEGERS KOMT NAAR MUZEE SCHEVENINGEN

MUZIKALE REIZEN

Luna´s muzikale traject is als een reis. Geboren in Nederland in een muzikale familie luistert ze naar allerlei soorten muziek, en vooral de jazz waar haar vader naar luistert trekt haar aandacht. In 2010 rondt ze haar studie jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam af met het eindcijfer “cum laude” (een 9).

Ze reist meerdere malen naar de Verenigde Staten waar ze zanglessen neemt bij Theo Bleckmann en compositielessen bij Bill Markovitz (Manhattan School of Music, New York). Daarna brengt haar nieuwsgierigheid haar in India, waar ze zuid-Indiase zang studeert in Bangalore.
Dit brengt haar vervolgens op het pad van de flamenco-zang, vanwege de wortels die deze Spaanse muziekstijl onder andere heeft in de eeuwenoude traditie van Indiase muziek.

GERAAKT DOOR FLAMENCO

Luna reist naar het Spaanse Sevilla om zich onder te dompelen in de flamenco en wordt daar diep geraakt door de rauwe expressie van flamenco-zang, waarin ze zowel diep verdriet als intense levensvreugde hoort doorklinken.

Een paar jaar later verkast ze naar Barcelona waar ze, als eerste buitenlander ooit, wordt aangenomen voor de opleiding flamenco-zang aan de “Escuela Superior de Música de Cataluña” (ESMUC) bij flamenco-zanger José Miguel Vizcaya “Chiqui de la Linea”.

TUSSEN TWEE WERELDEN

In 2015 studeert ze af als eerste niet-Spaanse aan de opleiding flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium “ESMUC” in Barcelona met de volledig door haarzelf geschreven (teksten & muziek) eindexamenvoorstelling “Entre Dos Mundos” (Tussen Twee Werelden). Deze stukken komen in januari 2017 uit op een cd met dezelfde titel, die Luna officieel presenteert op het internationaal gerenommeerde festival “Flamenco Biënnale NL”.

Op zondag 5 november treedt Luna Zegers op met gitarist en flamencodanseres.

Aanvang: 15:30 uur

Prijs: 15,00 euro

 

Luna Zegers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tickets

83 beschikbaar
Luna Zegers flamenco12,40Luna Zegers op 5 november

Gegevens

Datum:
5 november
Tijd:
15:30 - 16:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830