Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Luna Zegers – flamenco

5 november 2017 om 15:30 - 17:30

€15

Flamencozangeres Luna Zegers uit Barcelona treedt op in Muzee Scheveningen
Wereldmuziek, zondag 5 november 15.30 uur

Het volgende wereldmuziekconcert vindt plaats op zondag 5 november. Muzee Scheveningen verwelkomt dan de eerste niet-Spaanse Flamencozangeres die is afgestudeerd aan het conservatorium in Barcelona: Luna Zegers.

Luna Zegers is in Nederland voor de lancering van haar eerste boek ‘Solo’ dat op 19 november in Amsterdam wordt gepresenteerd. Het is een grote eer dat zij op zondag 5 november in het Scheveningse Muzee optreedt met haar gitarist Vicente Santiago en flamencodanseres Harriet IJssel de Schepper, bijnaam ‘Kika’. Muzee verandert die middag tot een ‘tablau’, een plek waar traditioneel flamenco wordt gespeeld. Kom de passie en de melancholie van de Flamencomuziek beleven in de intieme setting van het museum.

 

Luna Zegers

Luna’s muzikale traject is als een reis. Geboren in Nederland in een muzikale familie luistert ze naar allerlei soorten muziek, en vooral de jazz waar haar vader naar luistert trekt haar aandacht. In 2010 rondt ze haar studie jazzzang aan het Conservatorium van Amsterdam af met het eindcijfer ‘cum laude’ (een 9).
Ze reist meerdere malen naar de Verenigde Staten waar ze zanglessen neemt bij Theo Bleckmann en compositielessen bij Bill Markovitz (Manhattan School of Music, New York). Daarna brengt haar nieuwsgierigheid haar in India, waar ze Zuid-Indiase zang studeert in Bangalore.
Dit brengt haar vervolgens op het pad van de flamencozang, vanwege de wortels die deze Spaanse muziekstijl onder andere heeft in de eeuwenoude traditie van Indiase muziek.

Geraakt door flamenco
Luna reist naar het Spaanse Sevilla om zich onder te dompelen in de flamenco en wordt daar diep geraakt door de rauwe expressie van flamencozang, waarin ze zowel diep verdriet als intense levensvreugde hoort doorklinken.
Een paar jaar later verkast ze naar Barcelona waar ze, als eerste buitenlander ooit, wordt aangenomen voor de opleiding flamencozang aan de ‘Escuela Superior de Música de Cataluña’ (ESMUC) bij flamencozanger José Miguel Vizcaya ‘Chiqui de la Linea’.
Tussen twee werelden

In 2015 studeert ze af als eerste niet-Spaanse aan de opleiding flamencozang aan het prestigieuze conservatorium ‘ESMUC’ in Barcelona met de volledig door haarzelf geschreven (teksten & muziek) eindexamenvoorstelling ‘Entre Dos Mundos’ (Tussen Twee Werelden). Deze stukken komen in januari 2017 uit op een cd met dezelfde titel, die Luna officieel presenteert op het internationaal gerenommeerde festival ‘Flamenco Biënnale NL’.

De entreeprijs voor dit concert is € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting. Aanvang van het concert is 15.30 uur.
Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website onderaan deze pagina of bij de receptie van het museum.
Het museumcafé van Muzee is op 5 november geopend.

 

 

Luna Zegers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
5 november 2017
Tijd:
15:30 - 17:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830