Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Betovering: Kanoet (sessie 2)

20 oktober om 14:00 - 15:00

€3,75 – €7,5

De Betovering. Kunst in het hart van ieder kind!

Van 16 tot en met 24 oktober staat cultureel Den Haag op zo’n 55 verschillende locaties geheel in het teken van Festival De Betovering! Met dit jaar ruim 400 nationale en internationale voorstellingen, films en workshops belooft de 21ste editie van dit jaarlijkse kunstfestival in de herfstvakantie weer een groot feest te worden voor álle kinderen t/m 12 jaar. De Betovering wil kinderen in hun vrije tijd laten genieten van kwalitatief hoogwaardig werk van professionele kunstenaars en hen de kracht van de verbeelding laten ervaren.

Op dinsdag 20 oktober nodigt Muzee kinderen (6-12 jaar) uit voor de voorstelling Kanoet.

Over Kanoet 
Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert, met hulp van de kinderen uit het publiek, het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen… Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich, net zoals de kanoetenkuikens, goed alleen kan redden. En dat, als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.

De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bezoek aan een voorstelling is onder begeleiding: kinderen én hun ouders of begeleiders kopen kaartjes.

Vanwege de coronamaatregelen vindt deze voorstelling twee keer plaats.

Sessie 1 begint van 10:00 uur tot 11:00 uur
Sessie 2 begint van 14:00 uur tot 15:00 uur

Tickets
Standaard €7,50
Ooievaarspas €3,75 (op vertoon van Ooievaarspas bij de kassa)

Portret van acteur Theo Smedes en regisseur Frederieke Vermeulen die de voorstelling Kanoet gaan maken, voor kinderen. Op de foto Theo Smedes op het wad bij Holwerd. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
KANOET (sessie 2)
7,50
25 beschikbaar
KANOET-2-OOIEVAARS
3,75
5 beschikbaar

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
€3,75 – €7,5

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830