Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Brouwerij Scheveningen

11 oktober 2017 om 19:30 - 20:30

€4

 

Woensdag 11 oktober, 19.30 uur: lezing over Brouwerij Scheveningen door eigenaar/directeur Tony Lutz

In het kader van het 65-jarig bestaan van Muzee Scheveningen wordt er gedurende het jubileumjaar 2017 een reeks lezingen georganiseerd. De lezingen gaan met name over onderwerpen, die recht doen aan het jubileummotto ’65 jaar bij de tijd’.

Na de lezingen van Theo Janssen (over zijn Strandbeesten) en Koen van Swam (over de zeewierteelt op de Noordzee) is het nu de beurt aan de Scheveningse ondernemer Tony Lutz. Tijdens zijn lezing op woensdag 11 oktober om 19.30 uur zal Tony niet alleen ingaan op de geschiedenis van zijn brouwerij, maar ook op het proces van bierbrouwen. De vraag hoe de verschillende biersoorten ontstaan zal zeker beantwoord worden. Na de lezing bestaat de mogelijkheid verschillende biersoorten van Brouwerij Scheveningen te keuren. Hierbij zal zeker het begin oktober voor het eerst gebrouwen Bockbier niet ontbreken.

Voor deze lezing geldt een toegangsprijs van € 4 per persoon, inclusief een consumptie in het gezellige museumcafé ‘De Halve Vleet’. Kaartverkoop vindt plaats via de website onderaan deze pagina of bij de receptie van het museum. Helaas kan er niet telefonisch worden gereserveerd.

De lezing is alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder.

 

Brouwerij Scheveningen

In 1996 is Brouwerij Scheveningen begonnen met het brouwen van bier in het toenmalige Brouwcafé van medeoprichter Tony Lutz (tegenwoordig Brouwcafé De Hofnar) aan de haven van Scheveningen. De in het café gebrouwen bieren werden uitsluitend op de eigen locatie uitgeschonken. Na de komst van de jonge en talentvolle brouwer Wesley Aarse werden de smaken steeds volwassener en de vraag steeds groter. Tijd om de brouwerij te verhuizen naar een groter pand net achter de haven. Het Brouwcafé werd verkocht en sinds begin 2015 is Brouwerij Scheveningen volop in bedrijf op deze nieuwe locatie.

De populariteit van lokaal gebrouwen speciaalbieren heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Waar men in de jaren negentig nog heel hard zijn best moest doen om mensen ervan te overtuigen dat speciaalbier net zo lekker of misschien zelfs nog wel lekkerder kan zijn dan reguliere bieren, komen mensen nu van heinde en verre naar de brouwerij toe. Maar net als in de beginjaren varen de brouwers nog steeds hun eigen koers. Zij willen dat de smaken en prijzen van hun bieren toegankelijk zijn voor een breed publiek. Zij maken traditionele bieren met een eigen karakter en geloven in plaats van bijzonder bier vooral in lekker bier, onder het motto: ‘Recht uit het hart, recht door zee!’

Meer informatie is te vinden op www.brouwerijscheveningen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
11 oktober 2017
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
€4
Evenement Categorie:

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830