Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ans Komt Langs door C&C Producties

16 september om 15:30 - 16:15

€10

Isabella Chapel is actrice en artistiek leider van Stichting C&C Producties.

Ze heeft als actrice gespeeld bij o.a. Theatergroep Aluin, Fact, Wurz en was jarenlang vast verbonden bij Toneelgroep De Appel in Den Haag.

C&C Producties maakt voorstellingen voor kleine, ongebruikelijke ruimtes en visuele hoorspelen op locatie, waarbij inhoudelijk het accent ligt op de kwetsbaren in de maatschappij.

Inhoud Ans Komt Langs.
Ans staat symbool voor de kwetsbaren in de samenleving. Ze behoort tot de groep die veelal lager geschoold is en zich financieel niet veel kan veroorloven. Bij sommigen wordt hun toekomst al bij de start door familieomstandigheden bepaald. Ze staan voor de menselijke rafelranden, degenen die in de coulissen van de maatschappij staan. Zij zijn met velen, maar worden over het algemeen niet gezien. Deze simpele zielen zijn vaak verrassend humaan, verheven en tolerant.

Ans is eind veertig en van eenvoudige komaf. Ze is geboren in Utrecht, maar heeft haar geboortestad verlaten toen ze op 15-jarige leeftijd tijdens een bezoek aan De Pier van Scheveningen verliefd werd op haar huidige man Ko. Hoewel ze al ruim dertig jaar in Den Haag woont is haar Utrechtse afkomst nog altijd te horen. Doordat ze vroegtijdig de MULO verliet heeft ze niet veel scholing gehad. Voor haar is dat echter van ondergeschikt belang. Ze verdient haar brood met schoonmaken en is daar trots op. Niet alleen bij mensen thuis maar ook in bedrijfspanden.  

Ans is hard van buiten, maar zacht van binnen. Haar kwetsbaarheid zit in het gegeven dat een dubbeltje nooit een kwartje kan worden. Op het eerste gezicht kan Ans schuw overkomen. Zij kan zich simpelweg niet voorstellen dat iemand in haar geïnteresseerd is. Maar als haar nieuwsgierigheid eenmaal gewekt is, en ze het vertrouwen van een medemens heeft gewonnen, is ze de openhartigheid zelve. Ze heeft geen last van denken in rang of stand, afkomst, ras en/of geslacht. Ans is taai van geest en heeft voor alles een oplossing; zowel voor zichzelf als voor anderen. Ze is een overlever en kijkt met verwondering naar de wereld om haar heen. Ze is opmerkzaam, discreet en fel gekant tegen welke vorm van onrecht dan ook.  

Toneel op de vierkante meter.
In
Ans Komt Langs zit het publiek op de huid van de actrice. De voorstellingen worden gespeeld op kleine en vaak ongebruikelijke locaties. In deze intieme sfeer zal de voorstelling door voornamelijk improvisatie de verbeelding van het publiek prikkelen. De voorstelling kan door het hele land in kamers, garages, liften, galeries, kantines, woonboten, caravans en dergelijke gespeeld worden. De capaciteit zal, om het intieme karakter te behouden, tussen de twintig en de veertig stoelen liggen.

Verhaallijn Ans Komt Langs.
De voorstelling begint als Ans binnenkomt om te solliciteren als schoonmaakster. Ze heeft gereageerd op een advertentie. Aangezien haar man Ko medisch is afgekeurd is het van groot belang dat ze de baan krijgt. Ze is nerveus, kent degene niet waar ze binnenkomt. Ze wordt gevraagd even te wachten. Dan ziet ze dat ze niet alleen is. Omdat ze de stilte niet langer aan kan en om haar hunkerende hart niet te hoeven horen begint ze te praten en vragen te stellen. Ze legt haar eigen leven met al haar zielenroerselen bloot. Haar huwelijk met Ko, haar gezondheid, de politiek, verschillende televisieprogramma’s, de natuur, de vooruitgang, de achteruitgang, kunst, seksualiteit, oud worden, doodgaan, eten en drinken, niets wordt overgeslagen. Het publiek wordt onherroepelijk meegenomen in de wereld van Ans en ontkomt zo niet aan een confrontatie met haar en zichzelf.                                                                                                                                  

Ans Komt Langs is een hartverwarmende, ontwapenende en tragikomische voorstelling op de vierkante meter en staat symbool voor de kwetsbaren in de maatschappij. Een  voorstelling die niet gemist mag worden.  

Idee en spel: Isabella Chapel.    Begeleiding : Saskia Mees

 

Gegevens

Datum:
16 september
Tijd:
15:30 - 16:15
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT
Telefoon:
070-3500830

Tickets