Kunstgeschiedenis

Nazomercursus Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire

De afgelopen 25 jaar heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Op dinsdag 5 september begint er een bijzonder interessante, korte cursus (vier bijeenkomsten op dinsdag- en woensdagochtend): ‘Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire’.

Deze cursus wordt gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 30 jaar ervaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat kunst en geschiedenis leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden informatiebladen met samenvattingen van het behandelde uitgereikt.

De cursus ‘Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire’ start op dinsdagochtend 5 september en bestaat uit vier bijeenkomsten.
Data: 5, 6, 12 en 13 september 2017.
Tijdstip: 10.15-12.00 uur.
De prijs bedraagt € 55.

 

Het kasteel van Chambord

 

 

 

 

 

 

 

Langs de Loire staan meer dan 100 kastelen. De interessantste worden getoond in samenhang met het leven en de liefdes aan het Franse Hof.
Behandeld worden o.a. Loches en Agnes Sorel (een van de eerste ‘maîtresse-en-titre’), Langeais en de ontvoering van Anne van Bretagne, Blois, Chambord en de ambities van Frans I, Diana de Poitiers, Catharina de Medici, Henry II en het kasteel van Chenonceau.
Ook worden belangrijke Franse kunstwerken uit de 15de en 16de eeuw besproken.

Er is een parallelgroep in Museum Rijswijk op de dinsdag- en woensdagmiddag (inhaalmogelijkheid!) op dezelfde data.

Een brochure is verkrijgbaar bij Muzee Scheveningen tijdens de openingstijden van het museum of op aanvraag bij de docente: lucyhovinga@kpnplanet.nl of 0181-482236.

 Nettenbreien en schiemannen

De Vereniging Vrienden van Muzee Scheveningen organiseert ieder najaar een cursus nettenbreien in het museum.
Meer informatie volgt t.z.t.

De cursus nettenbreien omvat het leren breien van netwerk, het maken van netten en tasjes en het breien van dassen. Voor deelname aan deze cursus zijn ook dames van harte welkom.

Nettenbreien