Wijzer in Kunstgeschiedenis

De afgelopen 25 jaar heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Binnenkort gaan er twee bijzonder interessante van start: ‘Kunst van Impressionisme, Post-Impressionisme en Art Nouveau’ en ‘Kunst en cultuur in München en Beieren’.

Deze cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 25 jaar cursuservaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst voor u leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden informatiebladen met samenvattingen van het behandelde uitgereikt.

 

De cursus ‘Kunst van Impressionisme, Post-Impressionisme en Art Nouveau’ start op dinsdagochtend 23 januari en bestaat uit 7 bijeenkomsten, kosten € 105.

Data: 23 en 30 januari; 13 en 20 februari; 13, 20 en 27 maart 2018.

Tijdstip: 10.15-12.00 uur.

In deze cursus komt aan de orde: Impressionisme in Frankrijk: o.a. Pissarro, Monet, Renoir, Sisley, Morisot, Cassatt, Rodin. Impressionisme in Denemarken en Noorwegen, Engeland en Schotland, België en Spanje. Pointillisme en Post-impressionisme: o.a. Signac, Cézanne, Gauguin, van Gogh. Symbolisme, Art Nouveau/Jugendstil (Horta, Guimard, Gallé, Lalique).

 

De cursus ‘Kunst en cultuur in München en Beieren’ start op dinsdagmiddag 23 januari en bestaat uit 4 bijeenkomsten, kosten € 55.

Data: 23 en 30 januari; 13 en 20 februari 2018.

Tijdstip: 12.30-14.15 uur.

In deze cursus worden de collecties van de mooiste musea van München en Beieren besproken. Er is aandacht voor de geschiedenis van Beieren en het huis Wittelsbach. Deze dynastie liet haar sporen na op cultureel gebied zoals te zien is aan de Residenz en de Nymphenburg en de verbazingwekkende paleizen van de ‘gekke’ Ludwig II (over-the-top voorbeelden van de 19de-eeuwse neo-stijlen). De schilders van ‘Der Blaue Reiter’, de groep expressionisten uit München (Kandinsky, Gabriele Münter, von Jawlensky, Marianne Werefkin, Franz Marc, August Macke) worden besproken.

 

Twee bijzonder interessante cursussen, de afbeeldingen worden geprojecteerd op groot formaat!

Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Er zijn parallelgroepen in Museum Rijswijk op de maandag (inhaalmogelijkheid!).

Een cursusbrochure kunt u kosteloos aanvragen bij de docente, lucyhovinga@kpnplanet.nl of tel. 0181-482236 of afhalen in Muzee Scheveningen.

 Nettenbreien en schiemannen

De Vereniging Vrienden van Muzee Scheveningen organiseert ieder najaar een cursus nettenbreien in het museum.
Meer informatie volgt t.z.t.

De cursus nettenbreien omvat het leren breien van netwerk, het maken van netten en tasjes en het breien van dassen. Voor deelname aan deze cursus zijn ook dames van harte welkom.

Nettenbreien