Muzee Scheveningen stopt met de schelpenverkoop

Muzee Scheveningen (en daarvoor het Zeemuseum) is jarenlang een van de grootste verkooppunten van schelpen geweest in Nederland. Maar de tijden veranderen en de verkoop van schelpen past niet meer in de toekomstvisie van Muzee. Daarom is besloten om de schelpenverkoop af te bouwen. Er wordt geen nieuw verkoopmateriaal meer aangeleverd, verkocht wordt nog enkel het bestaande schelpenbestand. Dat is overigens nog een forse hoeveelheid, vele honderden soorten van bijna alle schelpenfamilies. Het online bestellen van schelpen is niet meer mogelijk.

Op zaterdag 22 februari 2020 zal er een laatste grote schelpen verkoopdag worden georganiseerd. De bedoeling is dat zo veel mogelijk materiaal wordt verkocht en daarom zullen de schelpen met hoge kortingen worden aangeboden.  De hele benedenverdieping van het museum zal voor deze verkoopdag worden ingericht met al het verkoopmateriaal. Van enkele soorten is ook een (kleine) voorraad aanwezig, dus wellicht ook interessant.

Dit is dus het moment om uw schelpencollectie aan te vullen!

Datum: zaterdag 22 februari 2020
Tijd: van 9.00 tot 17.00 uur
Plaats: Muzee Scheveningen
Toegang: gratis

Goed om te weten: De Zeebiologische afdeling van Muzee Scheveningen is een vast onderdeel van het museum en blijft gewoon bestaan, inclusief de vaste presentatie in de Zeezaal en uiteraard de prachtige museale schelpencollectie.